Home / archiefcentraal / monuta charity fund steunt hospice

monuta charity fund steunt hospice

In het Hospice ‘t Huis De Pastorie in Dalfsen zijn zo’n dertig vrijwilligers werkzaam om, samen met de familie, de zorg voor de terminaal zieke gasten van het hospice zo goed mogelijk te laten verlopen. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat deze vrijwilligers ook precies weten wat ze moeten doen en wat er van hen verwacht wordt.

“Onze vrijwilligers zijn echt van alle markten thuis” zegt Marieke Postema, hospice coördinator trots. “Ze ondersteunen de thuiszorg waar nodig, koken en wassen maar hebben ook alle tijd om de krant voor te lezen of een praatje met de gasten. Fantastisch hè?”

Maar al die vrijwilligers moesten bij de start van het hospice in juni vorig jaar wel allemaal gelijktijdig van goede informatie en instructies worden voorzien. Best wel een flinke klus, zeker als je bedenkt dat die scholing niet in één avondje is te realiseren en er daarnaast ook nog scholingsmateriaal nodig is. Gelukkig sprong op dit punt het Monuta Charity Fund (MCF) bij.

“Goede scholing is heel belangrijk” zegt Jelle Boon namens het MCF. “Niet alleen zijn alle gasten van het hospice bijzonder maar ook elke familie is anders net als dat ook alle vrijwilligers zelf weer uniek zijn. Juist dan is het goed dat de coördinatoren en vrijwilligers goed weten wat zij van elkaar mogen verwachten en wat de gasten en familie weer van hen verwachten. Dit komt tijdens de scholing allemaal aan de orde. Het resultaat is dan ook dat er een goed team van mensen klaar staat om de juiste zorg te kunnen geven”.

“Wij zijn blij met de steun van het MCF” zegt Marieke nadat zij samen met hospice vrijwilligster Mirjam Hoogenboom een cheque van € 2.500 uit handen van Jelle in ontvangst mochten nemen.

Lees ook

Inloopspreekuren voor reizen met OV weer opgestart

REGIO – De OV-ambassadeurs starten weer met inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.