mogelijk maximaal 60 km op de dijk

De maximum toegestane snelheid op de dijk tussen Olst en Wijhe gaat misschien omlaag. Dat staat in een ambtelijk document van de gemeente Olst-Wijhe. De VVD-fractie uit de gemeenteraad van Olst-Wijhe reageert daar verbaasd op.

“In 2010 waren er op provinciaal niveau plannen om op een deel van weg over de dijk van Olst-Wijhe naar Zwolle (N337) de maximum snelheid te verlagen van 80 naar 60 km per uur,” schrijven de liberalen. “Na veel protesten is dit voornemen destijds uit de Omgevingsvisie geschrapt. De omgevingsvisie werd in zijn geheel zelfs aangehouden. Nu blijkt dat bij de voorgestelde nieuwe aanpassing van de Omgevingsvisie het wegdeel tussen Olst en Wijhe opnieuw wordt aangemerkt als een weg die mogelijk wordt afgewaardeerd naar een 60 km weg.”

“Wij zijn daarover zeer verbaasd,” aldus de VVD. “Enerzijds omdat er op de dijk N337 geen verkeersprobleem is. Zeker niet nu de rotonde bij Wijhe er is gekomen, maar anderzijds ook omdat, als de dijk wordt afgewaardeerd, de verkeersdruk op de N348 Olst-Wijhe- Raalte weer sterk gaat toenemen. Dit is van belang omdat er nu vaak in de spits bij Raalte al een capaciteitsprobleem is. Ook de gemeente Deventer is geen voorstander van afwaarderen naar 60 km.”

Voor veel mensen uit Olst-Wijhe vormt de N337 een veelgebruikte route om van Olst en Wijhe naar Zwolle te komen. “Onnodige en overbodige belemmeringen op deze route dienen naar onze mening voorkomen te worden,” stelt de VVD.

Ook de weg tussen Deventer en Schalkhaar (bij de rotonde van NuNu) staat op de lijst om afgewaardeerd te worden. In de aanpassing van de Omgevingsvisie staat dat deze van het kruispunt Herman Boerhaavelaan in Deventer tot aan de rotonde met de N348 een erftoegangsweg wordt.

De liberalen stellen in een brief aan het college van B&W van Olst-Wijhe een serie vragen. “Is het college op de hoogte van de plannen om het deel van de dijk tussen Olst en Wijhe een afwaardering mogelijk te maken? Is het college op de hoogte van de plannen om het deel van de Raalterweg (N766) tussen de Boerhaavelaan en de rotonde N348 af te waarderen naar een erftoegangsweg met 60 km? Deelt het college de mening van het VVD dat beide afwaarderingen volstrekt onnodig en ongewenst zijn? Indien ja: is het college bereid om zich actief in te zetten teneinde deze afwaarderingen te voorkomen?”

Wordt vervolgd…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.