mees kees en winters bone in filmhuis olst

In het Holstohus worden op vrijdag 22 februari weer twee films vertoond: een voor kinderen en een voor volwassenen.

Om 18.30 uur draait de Nederlandse film Mees Kees, bekend van de boeken van Mirjam Oldenhave. Een familiefilm over stagiair Kees, die voor het eerst voor de klas moet staan. Voor Tobias komt Mees Kees, de nieuwe invaller op school, precies op tijd. Door de juf werd hij om niets de klas uitgestuurd. Ook kreeg hij vaak strafwerk. Mees Kees geeft heel anders les dan de juf. Ook ontfermt hij zich over Tobias. De strenge directrice Dreus vindt dat maar niets. Mees Kees heeft de Publieksprijs voor Beste Nederlandse Kinderfilm 2012 gewonnen. De film is voor kinderen vanaf vijf jaar. De film is Nederlands gesproken en duurt 88 minuten.

Om 20.30 uur draait Winter’s Bone. In een afgelegen berggebied in het zuiden van de Verenigde Staten van Amerika staat een gezin op instorten. Moeder is ziek. Vader zit gevangen. Hij heeft – om vrij te komen op borgtocht – de armoedige boshut waarin ze wonen als borg gegeven en is vervolgens verdwenen. Reden voor de sheriff het onderkomen te gaan verkopen. Het meisje Ree, nog maar net een jonge vrouw, heeft de verantwoordelijkheid voor haar jongere broer en zusje. Zij zet alles op alles om haar vader te vinden en zo het huisje te kunnen behouden. Deze film kreeg vier sterren van de Volkskrant. De film duurt 100 minuten.

Filmhuis Olst is een activiteit van het NUT. Reserveren kan op filmhuisolst@home.nl De kinderfilm kost 2 euro (volwassenen 3 euro). Voor de volwassenenfilm is de prijs voor NUT-leden 4 euro en voor niet-leden 5 euro. Lekker eten voor de film? De Brasserie biedt een filmmenu voor 18,50 euro. Vooraf reserveren aan de bar of per telefoon (0570) 68 39 35.

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.