meer sallanders op wintersport

Er gaan procentueel gezien meer Sallanders op wintersport dan het landelijk gemiddelde uitwijst. Ongeveer 6 procent van de Nederlanders gaat op wintersport, maar in Salland is 9 procent. Dat blijkt uit de uitkomst van de nieuwspoll die afgelopen week op onze website stond.

Zo’n 9 procent van de stemmers gaat op wintersport, 88 procent van de stemmers doet dat niet en 3 procent heeft geen mening over dit onderwerp. Hoe dat laatste kan, is ook voor ons een raadsel. Misschien mensen die azen op een last-minute vakantiereisje (anders weten wij het ook niet).

De voorjaarsvakantie, deze week dus, is voor veel mensen het uitgelezen moment om op wintersport te gaan. Wat de sneeuwliefhebbers wacht, zijn bomvolle pistes in de wintersportgebieden. En waar de skigebieden en hun leraren de stroom van toeristen amper kunnen bolwerken, sluiten de Nederlandse skischolen een weekje. De Nederlandse scholen hebben de afgelopen weken drommen nieuwbakken wintersporters wegwijs met de lange latten gemaakt. Voor de cursisten is het nu zaak om het geleerde in de praktijk te brengen. Voor de ervaren wintersporters is het vooral een zaak om tussen de onervaren wintersporters te ontwijken op de piste.

Komende week gaat onze poll over afgelastingen in het voetbal. Afgelopen weekend werd al het voetbal in district Oost door de KNVB van de kalender geveegd. De bespeelbaarheid van de velden liet te wensen over, stelde de voetbalbond. Onzin, stelden veel voetballers. Er wordt volgens sommigen veel te snel afgelast. Dat peilen we deze week. Onze stelling: De KNVB gelast veel te snel wedstrijden af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.