meer alpacas gestolen bij kinderboerderij

Er zijn vannacht vijf alpaca’s gestolen bij kinderboerderij De Vijverhof in Olst. Eén nacht ervoor werd er al een alpacaveulen gestolen. Het is een groot drama voor de Vijverhof.

Lammy Tabak van de kinderboerderij zit in zak en as. “Ze hebben een groot gat in het gaas geknipt. Alle vijf de alpaca’s zijn weg. Ze hebben de wagen onder aan de dijk gezet, ik denk dat ze ze daarna uit de stal hebben gehaald.” Het grootste raadsel is waarom de dieren zijn gestolen: “Ik heb geen flauw idee waarom. Ik denk voor de handel.”

Tabak hoopt dat mensen alert worden op alpaca’s die te koop worden aangeboden. Tegen beter weten heeft de kinderboerderij dinsdagmorgen aangifte gedaan. “Ik denk niet dat het wat helpt.”

Voor de kinderboerderij is het dinsdagmorgen vooral harde realiteit. “Het hek wordt hersteld, we hebben al wat mannen opgetrommeld. We hebben op zich ook geluk gehad, want de varkens konden ook door het hek, maar die hadden het gat nog niet ontdekt. Ik denk dat die nog lekker in het stro lagen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.