lophi nieuwe school in wijhe

Het wordt om te beginnen een particuliere school, maar de bedoeling is door te groeien vanuit het peuteronderwijs naar voortgezet onderwijs. Zaterdag 23 februari is er een informatiedag in Wijhe. Hier al vast over de gedachte achter Lophi.

Wat voor school gaat het worden? Zoals Bas en Claudia zelf zeggen in hun uitnodiging: “Een school die gaat over doen. Over jezelf volgen. Over de ander volgen. Over het leven en bewust zijn en van daaruit kiezen. Over de groep waar je deel van uitmaakt. Over het plezier van onderzoeken. Over leren wat belangrijk voor je is. Een school waar je gezien wordt in wie je bent. Een school voor benieuwing.”

Rosenbrand en Jansen hebben een verleden in Iederwijs, het onderwijssysteem van begin deze eeuw waarin kinderen heel vrij gelaten werden in hun eigen leerproces. “Deze school gaat over jezelf en over de toekomst. We stoppen niet bij hoe de wereld nu is, maar we kijken naar: hoe zou je het willen? Wat is dat wat jij kunt en wilt bijdragen? Welke stap kun je daar zelf in nemen? En welke hulp heb je daarin van anderen nodig?”

De naam Lophi is een samenvoeging van Low en Phi. Low staat voor lage spiraalgolven. In de kwantumfysica is ontdekt dat de wereld uit spiraalgolven bestaat, wat weer in verband staat met het creëren van je eigen werkelijkheid. Phi is het getal van de ‘golden ratio’. Je vindt de verhouding van Phi terug in de natuur in bladeren en takken van bomen, de opbouw van bloemen, in de omloopbanen van planeten, in het menselijk lichaam en in de muziek in de Westerse toonladder. LoPhi is de basis van het Engelse woord ‘Love’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.