lezing en film over ijssellandschap

Infocentrum IJssel in Den Nul houdt op zondag 17 februari een lezing met film over ‘IJsselhoeves in het prachtige IJssellandschap’. De lezing wordt verzorgd door Ria Broekhuis, bestuurslid van St. IJsselhoeven. Zij neemt de geïnteresseerden via een Powerpoint-presentatie mee langs het werk van St. IJsselhoeven en hun beeldbepalende boerderijen in het gebied langs de IJssel. Zij vertelt over het behoud van cultureel erfgoed, over nieuwe erfinrichting en de projecten die de IJsselhoeven met elkaar bindt.

Daarnaast vertoont Ria Broekhuis de film ‘Over de rivier, ernaast en verder’. Een film van ongeveer een uur over Moderne Devotie, de oude archeologische vondsten bij de Nul, over Voerman, naoberplicht, landgoederen, Ruimte voor de Rivier, de Weteringen, planten en dieren, hoogstamfruit en uiteraard de IJssel.

Tevens kun je in het Infocentrum de expositie van St. IJsselhoeven bekijken. Een bonte verzameling van interessante voorwerpen die op de IJsselhoeve terug te vinden zijn.

De lezing start om 14.00 uur en is te bezoeken voor 3 euro. Dit is inclusief een kop koffie of thee. Opgeven kan tot 14 februari in de kiosk van het Infocentrum, via aktiviteiten@infocentrumijssel.nl of via 06-15415273.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.