lenderink begint voor zichzelf salta service

Eric Lenderink uit Lettele is het bedrijf Salta Service gestart. Hij richt zich met name op duurzame energie, in het bijzonder zonnepanelen. Voorheen werkte Lenderink in loondienst als servicetechnicus van testapparatuur.

“In februari 2011 werd het bedrijf, waar ik op dat moment 11 jaar werkte als servicetechnicus, overgenomen door een andere firma. Als gevolg van de overname had ik het er niet meer naar mijn zin, dus ben ik in september 2011 begonnen met Salta Service. In eerste instantie als servicetechnicus voor testapparatuur, maar door mijn interesse in groene stroom belandde ik al snel in de montage van zonnepanelen. De service aan testapparatuur is daardoor wat naar de achtergrond verschoven, maar doe ik er nog wel steeds bij,” vertelt Lenderink.

In het voorjaar van 2012 deed de werkgroep Duurzaam Lettele een oproep voor een gezamenlijke subsidieaanvraag bij de provincie Overijssel. Als gevolg hiervan raakten veel inwoners van Lettele geïnteresseerd in zonnepanelen. “Aangezien ik inmiddels wat ervaring had in de montage van zonnepanelen kwam ik in beeld voor de installatie van de panelen bij de deelnemers. In het kader van deze subsidieaanvraag heb ik in Lettele en omgeving tot nu toe zo’n 20 woningen voorzien van zonnepanelen,” aldus Lenderink.

Inmiddels heeft het werkgebied zich uitgebreid en heeft hij verschillende projecten gedaan van Lochem tot Wijhe en zelfs in Soest. “Er zijn erg veel aanbieders op de markt, waaronder ook veel van ‘dubieuze’ kwaliteit,” vertelt Lenderink. “Salta Service levert uitsluitend materialen van gerenommeerde merken en betrouwbare leveranciers. De zonnepanelen van LG en ET Solar behoren tot de top. Bovendien onderscheiden deze merken zich door een prima leveringszekerheid, degelijke garantie en staan er sterke concerns achter.”

Lenderink: “Met goede materialen alleen ben je er echter nog niet. Elke situatie is anders en daarom kom ik persoonlijk bij de klanten langs om de situatie op te nemen en te inventariseren wat de wensen en mogelijkheden zijn. In overleg met de klant wordt dan bepaald wat de meest geschikte opstelling is en welk type panelen en omvormer er gekozen worden. Behalve de montage van de zonnepanelen op het dak, sluiten wij ook de installatie aan op een extra groep in de meterkast. Alle aanpassingen die hiervoor nodig zijn worden ook door ons uitgevoerd.”

Monteren doet Lenderink altijd zelf, eventueel samen met een collega. “Als klanten zelf willen assisteren is dat ook mogelijk en uiteraard kan men er ook voor kiezen om de montage volledig zelf te doen. Zodoende kan men besparen op de montagekosten. Ook wanneer de klant besluit om zelf te monteren sta ik ze indien gewenst met raad en daad bij. Flexibiliteit vind ik erg belangrijk.”

Salta Service

Koerkampsweg 5

7434 RE Lettele

Tel. 0570-546984

Mob. 06-12400901

e-mail: info@saltaservice.nl

Website: staging2.saltaservice.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.