kwiek verslaat concurrent quintus

Klink/Nijland Kwiek heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de strijd om een nacompetitieplaats door het sterke Quintus 2 te verslaan. Kwiek won in sporthal Tijenraan met 37-29.

Na een week waarin trainer Edwin Kippers bekend maakte aan het eind van het seizoen te vertrekken, waren de speelsters er op gebrand een goed resultaat neer te zetten tegen de nummer drie op de ranglijst.

De eerste acht minuten was een gelijkopgaande wedstrijd te zien, daarna was Kwiek duidelijk de bovenliggende partij. Met snel aanvalsspel sneed de thuisploeg door de defensie van Quintus. Bovendien beschikt Kwiek over een aantal speelsters met een hard schot. In de eerste helft waren vooral de afstandschoten van Roos van Breukelen onhoudbaar voor de keepster van Quintus. Zij scoorde zes keer. Bij rust had Kwiek een voorsprong van maar liefst acht doelpunten opgebouwd: 21-13.

In de eerste fase na rust was van het goede spel van de eerste helft weinig meer over. Kwiek scoorde zelf niet meer. Schoten belandden op paal en lat of werden gestopt door de goed ingevallen keepster van Quintus. De ploeg uit Kwintsheul had in de eerste helft veel moeite met de sterke dekking van Kwiek, maar in de fase direct na rust scoorden zij de ene na de andere treffer. Binnen tien minuten was de comfortabele voorsprong van Kwiek verdwenen: 22-22.

De thuisploeg leek even de weg kwijt, maar Piëtte van Hoorn schoot Kwiek opnieuw op voorsprong, waarna de ploeg het goede spel van de eerste helft weer oppakte. Er werd weer volop gescoord, verdedigend stond het weer goed en de voorsprong werd uitgebreid. Uiteindelijk won Kwiek met 37-29.

Door deze overwinning staat Kwiek bovenaan in de derde periode. Die plek deelt de ploeg met DSS. Zaterdag 16 februari mogen beide ploegen in een onderlinge wedstrijd uitvechten wie er met de periodetitel aan de haal gaat.

Doelpunten Klink/Nijland Kwiek: Piëtte van Hoorn 10, Roos van Breukelen 7, Marieke Brinkhuis 5, Patricia Wichers Schreur 4, Angela Wichers Schreur 4, Nicole Hemmink 3, Rosanne Blankhorst 2, Daniëlle Schutte 1, Kira Overmars 1

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.