kunstlezingen in kulturhus raalte

De werkgroep Kijken naar kunst heeft nog twee lezingen op haar programma staan. Op woensdag 20 februari komt het onderwerp Shock Art aan bod. Een lezing over de kunst, kunsthandel en kunstverzamelaar waarin de werken van Andy Warhol, Jeff Koons, Tracy Emin en Damien Hirst worden behandeld. Centraal staat de vragen: ‘is dit kunst?’ en ‘waarom wil men hier zoveel geld voor betalen?’.

Woensdag 27 februari komt de kunstenaar Francis Bacon aan bod. Bacon staat bekend als een individualistisch, autoritair en berucht schilder. Kenmerkend voor Bacons schilderkunst is de combinatie van fotografische elementen met vormen die doen denken aan Picasso. Beide lezingen worden gehouden door Malou te Wierik.

Interesse? Je kunt je opgeven door te mailen naar g.westinga@bibliotheekraalte.nl, te bellen naar (0572) 36 36039 of aan de infobalie van de bibliotheek Raalte je naam en e-mailadres door te geven. Entree van een avond kost 12,50 euro. Dit seizoen vindt de cursus weer plaats in het Raalter Kulturhus, in de koffiehoek van de Parabool. De avonden beginnen om 20.00 uur. Je kunt vanaf 19.30 uur al terecht voor een kopje koffie of thee. Meer informatie is te vinden op: staging2.bibliotheekraalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.