kampioen oldtimer ploegen op historisch festival

Henk Klein Velderman, de huidige Nederlands kampioen Oldtimer Ploegen geeft op Tweede Paasdag een demonstratie van zijn kunnen op het Historisch Festival Raalte. De inwoner van het Gelderse Laren ploegt met een Mc Cormick D320 trekker uit 1957 met daarachter een Cormickploeg uit 1955.

Hij krijgt steun van dorpsgenoot Herman Zwiers die met een Mc Cormick B275 trekker uit 1960 en een Cormickploeg 2 schaar rondgaand uit 1953 aan de slag gaat met de Sallandse bodem.

Zowel Klein Velderman als Zwiers zijn lid van de landelijke OTMV (Oude Trekker en Motor Vereniging) en hebben zich gespecialiseerd in het gebruik van soms tientallen jaren oude ploegen achter minstens net zo oude tractoren. Zwiers doet daarnaast ook nog met veel succes mee aan wedstrijden grasmaaien met historisch materieel.

Sinds zaterdag 1 september vorig jaar mag Klein Velderman zich al de beste oldtimer ploeger van het land noemen. In het Groningse Onstwedde werd hij toen na een stevige strijd uitgeroepen tot Nederlands Kampioen 2012. De ploegkampioenschappen werden georganiseerd door de OTMV en kenden 75 deelnemers in vijf verschillende klassen. Klein Velderman had zich geplaatst door een jaar eerder de Gelderse kampioenschappen in Hummelo te winnen.

De komst van de twee liefhebbers van historisch agrarisch materieel past perfect bij het twaalfde Historisch Festival Raalte met als thema ‘de oldtimer’. Naast de bekende en populaire Middeleeuwse groepen en de klassieke en historische tractoren, auto’s en brommers komen tussen de 50 en 60 vrachtwagens van de vereniging ‘Old Transport Achterhoek’ (OTA) voor hun jaarlijkse toertocht naar Salland. Manege de Hooge Weg aan de Hogeweg 8 bij Raalte is ’s morgens het vertrekpunt waarna de imposante rij oude vrachtwagens en trucks tussen 12 en 1 uur weer terug wordt verwacht bij dit evenemententerrein dat van tien tot vijf geopend is voor het publiek. Op het uitgestrekte terrein kunnen de duizenden bezoekers de nostalgische trucks uit vervlogen tijden bekijken.

Daarnaast zijn er steeds meer fraaie historische auto’s, (stationaire) motoren, scooters en brommers te bewonderen. Eigenaren en bezitters daarvan zijn van harte welkom op het festival. Zij kunnen zich nog steeds aanmelden via de site staging2.historischfestivalraalte.nl of via info@historischfestivalraalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.