kamerkoor salland op tournee in engeland

Kamerkoor Collegium Musicum Salland maakte van 16 tot en met 19 februari een bijzondere reis naar Engeland. Het koor verzorgde optredens in Cambridge, Ely en Canterbury. Voor het koor, dirigent Henk Ophoff en organist Gerrit Hoving een ervaring om nooit te vergeten.

Collegium Musicum Salland zingt veel Engelse koormuziek en een kennismaking met de Engelse koorcultuur stond al lang op het verlanglijstje van koor en dirigent. Het vijfjarig jubileum was een mooie aanleiding om een koorreis te organiseren. Het koor luisterde twee diensten op in Great St. Mary’s, de universiteitskerk van Cambridge en verzorgde twee middagconcerten in de imposante kathedralen van Ely en Canterbury.

Speciaal voor deze concerten waren zowel koorwerken uit Nederland als Engeland geselecteerd. Het koor zong onder andere muziek van Sweelinck, De Klerk, Wagenaar, Blow, Elvey, Ireland en Wood. Veel lof was er voor de muziekkeuze, de mooie sound en heel verrassend ook voor de Engelse uitspraak. Daar kon menig Engels koor niet aan tippen, aldus een bezoeker.

Tussen de bedrijven door was er in verschillende colleges in Cambridge gelegenheid om Evensongs bij te wonen en te genieten van de authentieke Engelse koorklank.

Dit jaar heeft Collegium Musicum Salland nog andere muzikale activiteiten gepland, zoals een bijzonder jubileumconcert op zaterdag 26 oktober om 20.00 uur in de Grote Kerk van Dalfsen. Meer informatie hierover zal binnenkort op staging2.kamerkoorsalland.nl te vinden zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.