info avond over zonne energie in luttenberg

eze avond beter profileren in de regio. “We zijn landelijk gezien één van de grootste spelers op het gebied van zonnepanelen”, stellen mede-eigenaar Jos Veldman en verkoper Mathijn Veldkamp. “Vanwege onze grote inkoop kunnen de particulieren dus flink meeprofiteren van onze bulkkorting.”

“Duurzaamheid gaat niet weg”, vervolgt Jos. “Energie wordt alleen maar duurder en de belasting op de niet-duurzame energieën stijgt ook. Dat maakt dat zonnepanelen alleen maar interessanter worden. Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar voor elk daktype; je kunt ze zelfs gewoon op de grond plaatsen. De prijzen zijn zich aan het stabiliseren. We komen vrijblijvend bij klanten thuis om de situatie te bekijken en advies te geven.”

De locatie van de avond, Elckerlyc, is een bewuste keuze. Zowel Jos als Mathijn woont in het dorp en bovendien levert Veldman Techniek ook zonnepanelen aan het Luttenbergse gemeenschapscentrum, dat momenteel wordt gerenoveerd. “Dat gebeurt al tegen een sterk aangepast tarief”, vertelt Mathijn. “Zie het maar als een halve sponsoring. Naar aanleiding daarvan kregen we veel vragen van particulieren. Veel mensen willen meer weten over de voordelen van zonnepanelen. De interesse groeit. Daarom hebben we ervoor gekozen om ons nu met onze zonnepanelen ook te profileren op de particuliere markt. Er bestaat een landelijke subsidiepot van 30 miljoen euro. Particulieren kunnen 15 procent van hun kosten vergoed krijgen als ze zonnepanelen plaatsen. Dit tot een maximumbedrag van 650 euro. Daarnaast zijn er nog diverse andere regelingen: Agrariërs krijgen bijvoorbeeld subsidie als ze asbestplaten van hun daken halen en er zonnepanelen voor terug zetten. Bovendien komt er nog een provinciale subsidiepot.”

Veldman Techniek levert diverse pakketten. Een zelfbouwpakket met zes panelen is al verkrijgbaar voor 2.400 euro. Een pakket met achttien panelen kost 5.500 euro. Deze aanbiedingen zijn inclusief BTW. Jos: “De klanten kunnen de zonnepanelen zelf aanleggen, maar desgewenst doen wij het. De terugverdientijd van een zonnepaneel is acht tot tien jaar. Ze hebben inmiddels een levensduur van meer dan 25 jaar.” Mathijn: “We hebben heel veel ervaring en een goede naam. Die willen we behouden. We gaan voor kwaliteit. We betrekken onze panelen uit China. Wekelijks heb ik vertegenwoordigers aan de lijn die goedkopere panelen aanbieden, maar dan is de kwaliteit minder. We kiezen er heel bewust voor om daar niet op in te gaan. We bieden tien jaar garantie op panelen en dan is betrouwbaarheid zeer belangrijk. We hechten er veel waarde aan om een betrouwbare partner te zijn. Onze medewerkers beschikken over alle vereiste certificaten. Mochten zonnepanelen, bijvoorbeeld door de ligging van een woning, niet aantrekkelijk zijn voor de klant, zeggen we dat ook.”

Veldman Techniek BV werd in ’87 opgericht door Jos’ broer Hennie. Hij richtte zich aanvankelijk alleen op installatietechniek voor de stalbouw. In ’96 kreeg Henny versterking van Jos. Daarmee begon het bedrijf sterk te groeien. Momenteel heeft Veldman ruim 120 medewerkers, verdeeld over drie werkmaatschappijen: Veldman Techniek; Veldman Bouw (hoofdzakelijk agrarisch, maar ook woningen en bedrijfspanden) en Veldmaz (detachering). Ook derde broer André en Hennies vrouw Paulien maken inmiddels deel uit van de directie. “De agrarische sector mag dan wel krimpen, maar het belang van duurzaamheid en innovatieve staltechnieken wordt alleen maar groter”, vertelt Jos. “In de loop der jaren hebben steeds meer nieuwe technieken hun entree gemaakt: computergestuurde voer- en klimaatinstallaties; biomassaverbranding en ook de zonnepanelen. We zijn ons steeds meer gaan richten op duurzame technieken. Die ontwikkelen we ook zelf. Zo onderzoeken we momenteel hoe je het beste warmte uit de luchtafvoer van varkensschuren kunt terugwinnen.”

Toch sprong het bedrijf niet meteen in de zonnepanelenmarkt. “We hebben vele jaren geleden al eens onderzocht of zonnepanelen een rendabele optie waren voor onze klanten. Op dat moment nog niet, maar een jaar of acht geleden wel, mede dankzij subsidies. Daarna zijn wij ook in die markt gesprongen en is het snel gegaan. We leveren zonnepanelen aan heel Nederland. Wat duurzaamheid en zonne-energie betreft, is het einde nog lang niet in zicht. We hebben dus ook absoluut de ambitie om verder te groeien.”

De informatieavond begint om 19.30 uur. Na een kopje koffie volgt een korte presentatie, waarna er vanaf 20.30 uur gelegenheid bestaat om vragen te stellen onder het genot van een hapje en een drankje. De avond is om 22.00 uur afgelopen. De bezoekers kunnen die avond bovendien gebruik maken van enkele speciale aanbiedingen. Bij gebleken interesse zal Veldman Techniek BV vaker de regio ingaan voor dergelijke informatieavonden.

Veldman Techniek is te vinden aan de Zompstraat 19 in Raalte, tel: 0572-382980. Meer informatie op staging2.veldmantechniek.nl en staging2.stroombron.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.