iedere buurtschap een vrijwilliger zoals jan

Dat is de wens van het CDA. Vrijwilligers staan voor gemeenschapszin, naastenliefde, respect en verantwoordelijkheid. Zo’n vrijwilliger is Jan Soer.

Het CDA Ommen en het CDA Overijssel hebben op donderdag 14 februari met Valentijnsdag Jan Soer in het zonnetje gezet, als dank voor zijn inzet voor de samenleving. De bijeenkomst vond plaats in het buurthuis aan het Ommerkanaal.

In aanwezigheid van zijn vrouw, bestuur en bewoners van Ommerkanaal noemde Laura Antuma, CDA Statenlid Jan Soer een echte Valentijn. Onbaatzuchtig en bescheiden is hij een stuwende kracht voor de leefbaarheid van Ommerkanaal. En dat al jaren lang. Het begon toen hij naast zijn werk als hoofd van de basisschool aan het Ommerkanaal allerlei klussen deed die belangrijk zijn voor de buurt. Gaf kinderen, die het nodig hadden extra les, besteedde aandacht aan zieke buurtgenoten en is de onmisbare kracht in het buurthuis. Hij wierf fondsen of beter gezegd haalde oud papier op.

Dat was ook Johan Willemsen, CDA gemeenraadslid opgevallen. Vele tonnen oud papier haalde Jan op. Alles moet toch gefinancierd worden! Hij typeerde hem door zijn onopvallende opvallende belangstelling voor zijn medemensen en de gemeenschap te noemen. Ommerkanaal is een modelgemeenschap voor duurzaamheid; denk daarbij aan zonne-energie en duurzame groene dorpsauto. Ook daar kan Jan al zijn energie en enthousiasme in kwijt. Johan Willemsen sloot af dat Jan iemand is waarop iedere gemeenschap trots op zal zijn.

Jan eigen, bedankte hij met de opmerking dat hij dat niet alleen had gedaan. Waarna Johan Willemsen de bijeenkomst afsloot met het Ommerkanaal, die Jan feliciteerde met de terechte aandacht voor zijn werk, te danken voor de medewerking en hartelijke ontvangst.

Het CDA is heel erg blij met mensen zoals Jan Soer, die zich belangeloos inzetten voor de samenleving en hun naasten. Bloemen en een streekpakket was donderdagmiddag zijn deel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.