help chayenna en geef

Chayenna van Dijk uit Ommen heeft hulp nodig. De tweejarige peuter heeft neuroblastoom – een vorm van kinderkanker – en moet mogelijk naar Amerika voor een behandeling. Daar is geld voor nodig en haar ouders Ricardo en Ingrid doen dan ook een beroep op iedereen die wat kan missen, om hun kleine meid te helpen.

Chayenna werd geboren op 23 april 2010. Ruim tweeënhalf jaar later, op 21 november 2012 stond de wereld van haar ouders ineens stil, toen bleek dat Chayenna ernstig ziek is. Vader Ricardo vertelt: “Onze dochter werd in het ziekenhuis opgenomen met uitdrogingsverschijnselen. Ze leed aan een griepvirus, maar een half uur voordat ze naar huis zou mogen kreeg ze ineens extreem veel buikpijn en dat paste niet bij het virus. Uit een echo bleek dat ze een kwaadaardig gezwel in haar buik had. Op dat moment valt er een waas over je gedachten en zakt de grond onder je voeten vandaan.”

Een week later werd Chayenna opgenomen in het UMCG in Groningen. Ze bleek ‘neuroblastoom’ te hebben. Deze ziekte heet ook wel bijnierkanker en komt voornamelijk bij jonge kinderen voor. Chayenna bleek al uitzaaiingen te hebben. “In Groningen ging het in een sneltreinvaart,” vertelt haar vader. Na zeven weken met onder meer chemotherapie in het ziekenhuis, mocht de kleine meid terug naar huis in Ommen om te herstellen. Ondertussen kregen pa en ma Van Dijk goed nieuws te horen. Haar beenmerg is schoon, dus de therapie slaat aan! “Nu heeft ze nog verschillende scans, puncties, chemokuren, bestralingen, een operatie en een stamceltransplantatie te gaan.”

Amerika

Als dat allemaal achter de rug is, komt Chayenna mogelijk in aanmerking voor een therapie waardoor ze immuun zou worden voor de kanker. Deze bestaat uit zes inentingen, verdeeld over een half jaar. De bedoeling hiervan is dat haar goede cellen de slechte leren herkennen en op de juiste manier verwerken. Hierdoor zouden haar kansen met 30 procent toenemen. “Deze behandeling is nu alleen nog in Amerika, maar komt ook naar Nederland. Als dat echter niet snel genoeg gebeurt, moeten wij met Chayenna een half jaar naar Amerika. Daar hebben we wel financiële hulp bij nodig. Daarom zijn we een stichting aan het oprichten om geld in te zamelen.”

Help Chayenna en schenk de familie Van Dijk een financiële bijdrage. Dat kan door een bedrag over te maken op ABN Amro-rekening 56.71.08.902, t.a.v. Chayenna van Dijk te Ommen, onder vermelding van ‘neuroblastoom’. Ze kunnen alle steun gebruiken.

Mocht Chayenna om wat voor reden dan ook niet in aanmerking komen voor de behandeling in Amerika, dan gaat het gedoneerde geld naar het onderzoek om neuroblastoom te bestrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.