handbalsters lhc gaan voor mooie derde plek

De handbalsters van LHC/Auto van Ewijk staan na veertien wedstrijden op de vierde plek met zeventien punten. Afgelopen weekend werd er met 23-30 gewonnen van Kwiek 2. “Onze doelstelling is om zo hoog mogelijk te eindigen. Het kampioenschap is op dit moment niet aan de orde, maar dat is ook niet ons streven. We hebben nu een lange periode veel blessures gehad en daardoor was ons team niet stabiel genoeg om nog meer te bereiken. Een mooie derde plek is ons streven. We gaan proberen deze positie vast te houden, al zal dat heel erg moeilijk worden. In onze competitie, de Hoofdklasse B, kan op dit moment iedereen van iedereen winnen en verliezen. Zo wonnen wij van koploper Wesepe, maar verloren we van OBW, wat toen negende stond. Dit zie je op dit moment binnen onze hele competitie gebeuren.”

De wisselvalligheid heeft volgens coach Meijerman diverse oorzaken. “We kennen qua spelniveau hoge pieken, maar helaas ook dalen. We spelen niet constant genoeg en incasseren daardoor teveel tegendoelpunten. We moeten met elkaar proberen het niveau van de wedstrijden constant te krijgen. In onze goede wedstrijden spelen we met veel overtuiging en heel veel snelheid. De break-outs en snelle tegenaanvallen zijn dan ons wapen. Het komt er echter nog niet altijd even goed uit. Ook in de dekking zijn er nog meerdere verbeterpunten, waar we op dit moment hard aan werken.”

Dorpse club

Wat de kracht van het team is, is volgens Meijerman de kracht van de hele club. “Het is een dorpse club en dat zie je erg goed terug in het handballen. Iedereen wil voor elkaar gaan. Waar er hard gewerkt moet worden, doen we dat. We zijn allemaal serieus met de handbalsport bezig, maar wel onder het motto; ‘handbal is leuk en het moet leuk blijven, maar het is wel onze hobby’. Dus een geintje op zijn tijd moet kunnen. Veel dames zetten zich ook nog eens in voor de vereniging door bijvoorbeeld de jeugd te begeleiden.”

Naast het dorpse karakter, is de kracht van de damesselectie ook de diversiteit aan het soort speelsters. “We hebben veel kleine snelle speelsters, maar ook lange, krachtige dames. De combinatie van beide moet er voor zorgen dat we alle posities sterk kunnen bezetten. Met name wanneer we ons eigen snelle spel willen spelen. Wanneer dit niet mogelijk is, hebben we ook een sterke opbouwrij. De combinatie moet kloppen.”

Het leuke aan de selectie is volgens Meijerman dat iedereen trouw aan de club is. “De meiden die nu in de selectie spelen, komen allemaal uit Lemelerveld of Vilsteren. Er zitten geen dames van andere verenigingen bij. Enkele speelsters zijn wel eens door andere clubs benaderd, maar zijn altijd trouw gebleven aan LHC. En we hebben een vrij jonge selectie. Iedereen is tussen de 18 en 28 jaar oud. Dat maakt het erg gezellig.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.