handbalsters kwiek dicht bij bekerstunt

Klink/Nijland Kwiek is er niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen in het bekertoernooi. De Raalter handbalsters verloren in sporthal Tijenraan met slechts twee doelpunten verschil tegen eredivisionist Succes Schoonmaak/VOC: 29-31.

In de eerste fase van de wedstrijd kon Kwiek, dat op een vijfde plek staat in de Eerste divisie, prima meekomen met het spel van de nummer twee van de Eredivisie. Na twaalf minuten stond het 8-8. Kwiek speelde goed en gaf VOC te kennen zich niet zomaar gewonnen te geven.

In het tweede gedeelte van de eerste helft bleek de ploeg uit Amsterdam een maatje te groot. Kwiek-trainer Edwin Kippers wisselde vrijwel zijn hele basisteam en VOC zette een tandje bij. Kwiek kon VOC in die fase niet meer bijbenen en ging daardoor met een grote achterstand de rust in: 11-21.

Na rust pakte Kwiek de draad weer goed op. Evenals in de beginfase van de wedstrijd wist de ploeg makkelijk te scoren en stond er een goed defensief blok. De eerste drie doelpunten waren voor Kwiek (14-21), waarmee het vertrouwen aan de kant van de thuisploeg groeide. De achterstand werd steeds kleiner en met nog twee minuten te spelen was het verschil nog maar twee doelpunten: 29-31. Daarna werd er niet meer gescoord. De eredivisionist speelde de tijd in de slotfase slim vol en gaf Kwiek daarmee niet de kans om te stunten.

Door de nederlaag is het bekertoernooi voor Kwiek beperkt gebleven tot één wedstrijd. Toch zal deze wedstrijd vertrouwen geven voor de volgende competitiewedstrijd waarin Kwiek de derde periodetitel kan behalen. Dan moet er wel gewonnen worden bij directe concurrent voor die periode, DSS uit Heemskerk.

Doelpunten Klink/Nijland Kwiek: Marieke Brinkhuis 6, Piëtte van Hoorn 5, Roos van Breukelen 4, Nicole Hemmink 4, Daniëlle Schutte 3, Roos Nijboer 2, Angela Wichers Schreur 1, Patricia Wichers Schreur 1, Kira Overmars 1, Lynn Schiphorst 1.

Meer foto's