gezinshuizen zozijn bestaan 125 jaar

De gezinshuizen van Zozijn bestaan 12,5 jaar. Inmiddels zijn er twaalf gezinshuizen binnen Zozijn. In de loop der tijd is het product verder ontwikkeld. Er wonen ongeveer twintig kinderen in de gezinshuizen. Gezinshuizen zijn gewone gezinnen die kinderen of jongeren met een beperking opvangen in een normaal gezinsleven.

Het idee achter de gezinshuizen is dat kinderen met een beperking deel uitmaken van de maatschappij en daarom niet in grote instituten wonen, maar in normale gezinnen. De gezinshuizen zijn bedoeld voor kinderen die om wat voor reden niet meer thuis kunnen wonen. Om te voldoen aan hun zorgvraag, komen ze in een gezinshuis te wonen, waar ze professionele hulp krijgen.

Elk gezinshuis heeft een gezinshuisouder die in dienst is van Zozijn. Hij of zij heeft een professionele verantwoording ten opzichte van de dienstverlening aan de cliënt en zijn ouders. Samenwerking met ouders is van groot belang. Daar waar ouders het zelf kunnen, moeten ze ook de kans krijgen het zelf te doen. Kan dit niet, dan is daar de gezinshuisouder die het overneemt.

De dienstverlening sluit aan bij de zorgvraag van het kind. Zo wordt er bij de plaatsing ook rekening gehouden of er een match is tussen gezinshuis en kind/ouders. Niet elk kind past namelijk in elk gezinshuis. Binnen de volwassenensector zijn nu ook de eerste stappen gezet om de gezinshuizen op de kaart te zetten.

Meer informatie is te vinden op staging2.zozijn.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.