film kauwboy zondag in filmhuis raalte

In Filmhuis Raalte draait zondag 3 maart om 15.00 uur de film Kauwboy. Kauwboy gaat over het tienjarige jongetje Jojo, die op een dag een jonge kauw in de tuin vindt. Hij neemt het diertje stiekem in huis en deelt met het vogeltje het verdriet over de problemen met zijn vader. Op het Berlijnse filmfestivel is Kauwboy verkozen tot de beste jeugdfilm van 2013.

In maart staat de Nederlandse film in de schijnwerpers bij Filmhuis Raalte. Niet eens in de twee weken, maar wekelijks is er in maart een film te bewonderen. Op vrijdagavond 8 maart wordt de vertoning van de film De marathon voorafgegaan door een korte lezing van dramaschrijfster Marieke ter Doest. Ter Doest geeft een toelichting op de film en zal vertellen over hoe zij naar een verhaal of een scène kijkt. Wat maakt een verhaal interessant en waar ben je als schrijver naar op zoek?

Op 1 maart is de film Jackie te bewonderen, de roadmovie waarin de zussen Jelka en Carice van Houten de hoofdrollen spelen. 15 maart wordt de film Süskind gedraaid, dat gaat over de Joodse verzetsheld Walter Süskind. De succesfilm Alles is familie is de week erop (22 maart) te zien.

Kaartjes voor de films zijn te koop bij De Parabool in het Raalter Kulturhus en aan de kassa voor de voorstelling, mits de film niet is uitverkocht. Meer informatie over de programmering is te vinden op staging2.filmhuisraalte.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.