fietstocht voor hospice hardenberg

Zaterdag 22 juni 2013 wordt er een fiets – sponsortocht georganiseerd onder de naam ‘Rondje voor ’t Huis’ waarbij de opbrengsten ten goede zullen komen aan het Hardenbergse hospice ‘t Huis aan de Vecht’.

“We willen een prachtige recreatieve fietstocht door het Vechtdal organiseren met ook nog een sportief element” zegt Hendrik Jan Janssen die, samen met hospice secretaris Jan Hamhuis en vriendenpenningmeester Aad Kolthof in 2012 ook al tekende voor het 24 uurs klaverjastoernooi ’24 is troef’ en de sponsortocht Hardenberg – Maastricht.

“We willen proberen om zo’n 100 deelnemers te krijgen die, verdeeld over een aantal verschillende groepen, een mooie tocht van tussen de 80 en 100 km te gaan fietsen. Het gaat dus niet om hard fietsen of het eerste aankomen maar om recreatief fietsen waarbij je onderweg kunt genieten van het mooie Vechtdal. Na elke 15 – 20 km is er een stopplek waar de deelnemers even kunnen uitrusten, wat kunnen eten of drinken en er eventueel ook nog wat interessants te bekijken is voordat zij weer verder fietsen. Deelnemers kunnen starten tussen 08.00 en 10.00 uur en we gaan er vanuit dat tegen 18.00 uur iedereen weer binnen is. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de deelnemers onderweg goed verzorgd worden. Ook hebben we een ‘pechploeg’ op de route die iemand met een lekke band weer snel op weg helpt. De deelnemers betalen € 10 aan inschrijfkosten en het is verder de bedoeling dat zij zichzelf voor deze tocht laten sponsoren door familie, vrienden, bedrijven en/of bekenden. Op deze manier willen we met elkaar een mooi bedrag bij elkaar fietsen voor de Vrienden van hospice ’t Huis aan de Vecht in Hardenberg” aldus Hendrik Jan.

Gerrit Jan Smit, voorzitter van de St. Vrienden van het Hospice, is enthousiast over deze sponsortocht. “Wij zetten ons als Vrienden in om het jaarlijkse exploitatietekort van het hospice van zo’n € 25.000 af te dekken. We moeten dus voortdurend acties voeren om die middelen bij elkaar te brengen. Zo bracht het klaverjastoernooi vorig jaar ruim € 6.500 op en we hopen met deze gezellige fietstocht ook weer op een mooie opbrengst”.

In maart willen we beginnen met de inschrijving maar mensen die zich nu al willen opgeven kunnen dat doen door een mailtje te sturen naar inforondje@gmail.com of info@hospicehardenberg.nl Bent u zelf geen fietser, is er niemand bij u langs geweest om te sponsoren, maar draagt u het hospice wel een warm hart toe? Steun dan het hospice rechtstreeks door een gift over te maken op bankrekeningnummer 15.77.14.608 t.n.v. Vrienden van Hospice ’t Huis aan de Vecht o.v.v. “Rondje voor ’t Huis”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.