eerste twee kunstlezingen raalte een succes

De werkgroep Kijken naar kunst kijkt met voldoening terug op de twee eerste kunstlezingen die zijn gegeven in het Kulturhus in Raalte. De presentaties waren helder en duidelijk en de getoonde afbeeldingen gaven een goed beeld van de behandelde onderwerpen. De twee avonden werden verzorgd door Leo Kemper.

Op woensdag 6 februari sprak Kemper over architectuur door de eeuwen heen. Aan de hand van een powerpoint-presentatie werd besproken welke invloed de Griekse klassieke bouwstijl heeft gehad op de architectuur door de eeuwen heen. Vanaf de Klassieke oudheid van de Grieken en Romeinen werd een sprong gemaakt naar de Renaissance en via het classicisme kwam Kemper uit bij de hedendaagse architectuur.

De tweede avond (woensdag 13 februari) behandelde Leo Kemper aan de hand van meegebrachte voorbeelden een aantal materialen en bijbehorende technieken in de beeldhouwkunst, schilderkunst en architectuur. Ook materialen als marmer, graniet, was, brons, aluminium, metalen, rvs, corten-staal, klei, keramiek, hout, mixed media, olieverf, acrylverf, gouache en graffiti passeerden de revue. De presentatie werd ondersteund door tientallen afbeeldingen van sculpturen, schilderijen, gebouwen, musea en kunstwerken. Ook kwamen eigen schilderijen en beeldend werk van deze kunstenaar aan de orde.

In samenspraak met het publiek werd af en toe geanimeerd van gedachten gewisseld over de behandelde onderwerpen en dat gaf de avond een levendig karakter. Op 20 en 27 februari zijn de volgende twee lezingen. Onderwerpen die aan bod komen zijn Shock Art en Francis Bacon. Beide lezingen worden gehouden door Malou te Wierik. Meer informatie is te vinden op: staging2.bibliotheekraalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.