eerbetoon johnny cash in taveerne tivoli

Taveerne Tivoli in Raalte presenteert op zaterdag 23 februari een tributeavond in het teken van ‘The man in black’, Johnny Cash. De formatie ‘Boys named Sue’ verzorgt een optreden.

De invloedrijke Amerikaanse countryartiest brak halverwege de jaren vijftig door naar het grote publiek. Vele hits volgden, zoals ‘I walk the line’ , ‘Folsom Prison blues’, ‘Ring of fire’, ‘Man in black’, ‘Jackson’ en natuurlijk ‘A boy named Sue’. Cash was een echte volksheld, een countryrebel. Hij kwam op voor de verschoppelingen in de gevangenissen en voerde zijn eigen strijd met drank en drugs.

In de jaren negentig bereikte hij een nieuw publiek met de platen die hij opnam voor het label American Recordings van Rick Rubin. Hierop liet hij zijn eigen interpretaties horen van bekende en minder bekende alternatieve nummers, zoals ‘One’ van U2 en ‘Hurt’ van Nine Inch Nails. Cash overleed in 2003, enkele maanden na het heengaan van zijn vrouw June Carter, waarmee hij sinds 1968 was getrouwd.

Boys named Sue is een vijfkoppige Johnny Cash tributeband. De heren spelen alle hits van Cash, de countryklassiekers, maar ook de nummers uit zijn American Recordings periode. Onlangs namen de heren, in navolging van Cash, een live DVD op in de (voormalige) gevangenis de Blokhuispoort in Leeuwarden. Driehonderd bezoekers genoten van de show.

Datum: 23 februari 2013

Tijd: 21.30 uur.

Entree: 7,50 euro.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via staging2.taveernetivoli.nl.

Meer informatie op: staging2.boysnamedsue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.