Home / archiefcentraal / derde schoolhandbaltoernooi was succes

derde schoolhandbaltoernooi was succes

Het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi heeft dit jaar voor de derde keer plaatsgevonden. Het toernooi werd georganiseerd door Klink-Nijland Kwiek. In totaal dezen er 23 teams mee waarvan elf jongensteams en twaalf meisjesteams. Er was veel strijd te zien in de wedstrijden en iedereen ging voor de winst.

In poule A was het tot het laatste moment spannend. De Korenbloem uit Raalte en de Bernadette school uit Heeten hadden allebei vier punten en speelden de laatste wedstrijd in de poule tegen elkaar. Uit eindelijk won de Korenbloem en werd eerste in poule A. In poule B won de Esmoreit 1 uit Luttenberg alle wedstrijden en kreeg zo een plek in de kruisfinales. De Esmoreit 2 was is poule C het sterkst.

De Bernadette school bleek de beste tweede en mocht naar de kruisfinales die gespeeld werd tegen de Esmoreit 1. De Bernadette school verloor waardoor de Esmoreit 1 de finale mocht spelen. De Korenbloem speelde de kruisfinale tegen de Esmoreit 2 die na een fanatieke pot werd gewonnen door de Korenbloem die daarmee een plek in de finale veroverde. Na een spannende wedstrijd werd de finale tussen de meiden gewonnen door de Korenbloem met 7-2 en mochten zij zich de kampioenen van het toernooi noemen.

Bij de jongens ging het er ook fanatiek aan toe. Ze lieten af en toe een slingerworp zien, die helaas bij handbal niet is toegestaan. In poule D was er een gelijke stand tussen de nummers één en twee. Het ging tussen de Bolster 1 uit Raalte en de Gerardus Majella school uit Broekland. De Bolster had een beter doelsaldo waardoor zij nummer één in de poule werden.

In poule E was de Bolster ongeslagen en was de duidelijke nummer één met acht punten. De Rietkraag was met zes punten de nummer twee en mocht de kruisfinale spelen. Na een wedstrijd met verlenging en penalty’s won de Gerardus Majella school en wist een plek in de finale te veroveren. De finale werd gespeeld tegen de Rietkraag. Zij wisten te winnen van de Bolster 1. Het was een spannende wedstrijd.

Lees ook

Expositie Y-Factor 3 in Holstohus

OLST – Tot en met 26 februari is in het Holstohus de expositie ‘Y-Factor 3’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.