de gruspollen knallen naar eerste prijs in heino

Heino heeft al jaren een kwalitatieve hoogstaande optocht waarbij de laatste jaren de competitie van grote wagens werd gestreden door ’t Giet Loss en De Grûspollen. Ook dit jaar was het niveau van zowel de fusiegroep ’t Giet Vedan en De Grûspollen erg hoog.

De jury let op kleine details zoals; originaliteit, kleur, techniek, afwerking, humor, kleding en sminck. Uiteindelijk behaalde De Grûspollen met als thema Knallend carnaval op zijn Oosters, op alle onderdelen net een aantal punten meer als ’t Giet Vedan. De organiserende Sökkestoppers zijn wel blij met de nieuwe aanwas van deelnemende groepen met grote wagens zoals ’t Gruppenteam en Party Animals.

“Je ziet jaarlijks dat ze groter bouwen, de techniek en afwerking verbeteren en kwalitatief mooiere wagens afleveren. Ze kloppen aan beide de gevestigde namen” aldus Martijn Jansman van de Sökkestoppers. Er is duidelijk veel tijd en moeite ingestoken om de wagens en loopgroepen piekfijn in orde te laten zijn. Kosten noch moeite zijn gespaard. Veel wagens hadden ook bewegende onderdelen Dit jaar liepen meer dan 600 mensen mee in de optocht. Een absoluut record.

Bij de Loopgroepen won Ken ik óe voor de Golden Girls en Schorrie Morrie. Bij de kleine wagens won De Bloasploeg en basisschool de Dolfijn won met 10 punten verschil nipt van basisschool De Springplank. Het programma van de Sökkestoppers is te vinden op staging2.sokkestoppers.nl

Uitslagen Carnavals optocht 2013

Een/Tweelingen:

1. Nico Neplenbroek, Met Willem als Koning, oefenen wij al voor de kroning.

2. Letitia Lovegame, Wie heeft mijn ballen gezien?

3. De Pumpies, Pompdagen 2013?

Jeugd:

1. De Flippertjes, Boer, brandweerman of piloot, met carnaval worden we allemaal groot.

Loopgroepen:

1. Ken ik ‘oe, Carnaval vier je niet in je eendje

2. Golden Girls, Carnaval? Doen wij (g)een zak aan!

3. Schorrie Morrie, We ontpoppen ons met Carnaval.

Scholen:

1. Basisschool de Dolfijn, Machtig Magisch Carnaval met de Dolfijn.

2. Basisschool de Springplank, Carnaval B(l)oeit

Kleine wagens:

1. De Bloasploeg, Met carnaval bloast wulle d’r flink op los.

Grote wagens:

1. De Grûspollen, Knallend carnaval op zijn Oosters

2. ’t Giet Vedan, Griezelig Gezellig Carnaval

3. ’t Gruppeteam, Un oergezellig carnaval

4. The Party Animals, Als je de sixties wilt herleven, moet je er je eigen draai aan geven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.