dalfsen geeft informatie over duurzaam wonen

Over de nieuwe woonwijk Nieuwe Landen II in Lemelerveld heeft dinsdag 29 januari een informatieavond plaatsgevonden. De avond vormde de aftrap voor een aantal sessies over techniek en financiering van duurzaam bouwen. Duurzaamheid staat centraal in Nieuwe Landen II. Zo is in plaats van een gebruikelijke gasleiding gekozen voor de inzet op zonne-energie. Voor rekening van de gemeente worden sessies georganiseerd over techniek en financiering van duurzaam bouwen in deze wijk.

Deze sessies zijn bedoeld voor particulieren die overwegen een kavel te kopen in Lemelerveld bij de huidige kaveluitgifte of wellicht in de toekomst. Duurzaam bouwen gaat over het optimaal isoleren van de nieuwe woning. De beperkte warmtevraag die dan nog overblijft kan elektrisch worden opgewekt. Tijdens de sessies krijgt u onafhankelijk advies over duurzame woningconcepten. Deze kunt u zelf aandragen of u laten informeren over de vele voorbeelden uit de praktijk. Op de internetsite staging2.nieuwelanden.nl zijn diverse voorbeelden geplaatst, waar u op deze manier kennis van kunt nemen.

Aanmelden voor de sessies kan via het reactieformulier op de website staging2.nieuwelanden.nl. De gemeente Dalfsen neemt dan contact met u op over datum en tijdstip van de sessie.

Tijdens de avond van eind januari stond naast de eerdergenoemde onderwerpen, ook het beeldkwaliteitplan van de wijk centraal. De aftrap van de presentaties tijdens de avond werd gedaan door Rik Onderdelinden van welstandsorganisatie Het Oversticht. Hij vertelde, samen met ambtelijk projectleider Wietze van der Ploeg, wat de mogelijkheden zijn per deelgebied in de wijk vanuit het beeldkwaliteitplan. Dit plan gaat over het uiterlijk van de toekomstige woningen. Aansluitend verzorgde Greenspread een presentatie over duurzaam bouwen. Tijdens de avond was veel interactie tussen de sprekers en de mensen in de zaal.

Meer informatie op staging2.nieuwelanden.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.