cursus kennismaken met bijen

ele actieve imkers opgeleverd en het totale aantal leden van de imkervereniging is inmiddels 24.

Imkers vervullen een belangrijke taak bij het vitaal houden van de bijenpopulatie. Daarbij komt nog dat bijenhouden een ontspannende en zeer nuttige bezigheid is. De cursus bestaat uit 2 theorieavonden en 1 praktijkmiddag. Op de eerste avond is er aandacht voor de bij zelf. Hoe ze al 90 miljoen jaar overleven en hoe een bijenvolk in elkaar zit. Tevens is er aandacht voor de omgeving van de bij en welke gevaren er dreigen. De tweede avond is er een uiteenzetting over het werk van de imker, de spullen die je nodig hebt en de tijd die het kost om een goede imker te zijn.

De praktijkmiddag is op zaterdag en als de temperatuur het toelaat kun je met ervaren imkers mee kijken hoe het er aan toe gaat in een bijenkast. Verder is er op deze middag de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het depot van de Deventer imkervereniging. Hier kun je kennis maken met een enorme hoeveelheid aan gereedschappen, bijenkasten en allerlei lekkernijen en kaarsen van bijenwas.

Op donderdag 21 maart en 4 april wordt de cursus in het Holstohus in Olst gegeven. Deze starten om 19.30 en duren tot 22.00 uur. Op zaterdag 6 april start de cursus om 14.00 uur en duurt deze tot 16.00 uur. Dit gebeurt op een nader te bepalen bijenstal in de regio.

Aanmelden kan tot 1 maart via imkersolstwijhe@gmail.com. De kosten bedragen 15 euro en dienen te worden betaald op de eerste lesavond. Voor dit bedrag mag je deelnemen aan de cursus en krijg je koffie en een informatiemap.

Ook kun je je opgeven voor de cursus ‘beginnend imker’. Deze cursus bestaat uit 12 praktijk- en 5 theorielessen met een officieel examen en diploma en wordt gegeven door een erkend bijenleraar en werkbegeleiders die ervaren imker zijn. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de secretaris van de IJsselbijkers, Henk Hoorn, via 0570-591516.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.