boekbespreking pauperparadijs in heino

Het Cultureel Café houdt op dinsdag van 5 maart van 15.00 tot 16.00 uur weer haar maandelijkse bijeenkomst in de bibliotheek in Heino. Tijdens deze middag zal Het Pauperparadijs van Suzanna Jansen aan bod komen. Het is leuk als iedereen het boek leest, maar mocht dat niet lukken dan ben je ook welkom. De toegang is gratis.

Het Pauperparadijs gaat over Roza Dingemans, moeder van een door schulden en alcoholisme getroffen gezin. Zij probeert koste wat kost haar waardigheid te bewaren. Ze ontleent trots aan een gerucht over een voorname afkomst en een misgelopen erfenis. Maar is dat werkelijkheid of mythe?

Op zoek naar de feiten stuit haar kleindochter, de auteur, op een verborgen stuk Nederlandse geschiedenis: een uniek heropvoedingsexperiment in de Drentse nederzetting Veenhuizen, waaraan haar voorouders zijn blootgesteld. In een betrokken, beeldende stijl volgt Suzanna Jansen vijf generaties van haar familie langs alle goedbedoelde beschavingspogingen.

Het Cultureel Café is een groep die in de bibliotheek Heino bijeenkomt. Deze club maakt culturele activiteiten die laagdrempelig en kleinschalig van aard zijn mogelijk in Heino. De bijeenkomsten zijn iedere eerste dinsdag van de maand van 15.00 tot 16.00 uur en voor iedereen toegankelijk. Als je op de hoogte wil blijven is het handig om je e-mailadres door te geven bij de bibliotheek. Een keer niet kunnen is geen probleem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.