blue voice in theater podium heino

Het Jazz-Podium, onderdeel van Theater Podium Heino, presenteert op 24 februari ‘Blue Voice’. In tegenstelling tot wat de naam suggereert, is dit een puur instrumentale band. De leden komen uit Zwolle en Meppel.

Sinds de oprichting in 1976 door onder andere Jan en André, is de formatie in de loop der jaren een graag gehoorde gast geworden, op podia in zowel binnen- als buitenland. Ze speelt dynamische en swingende muziek, met een verrassende mix van genres en boeiend voor een breed publiek.

De bezetting kende een aantal wisselingen. Zo trad eind 2006 een nieuwe slagwerker toe, in de persoon van Eddy Lammerding. Wat de stijl betreft zijn er elementen te vinden van bebop, latin en funk. Het repertoire kent ook verder veel variatie. De band speelt zowel up-tempostukken als ballads. Het zijn voornamelijk eigen composities, waarin improvisaties centraal staan.

Blue Voice is te beluisteren en te zien bij jazzclubs, jazzcafés en op festivals. De volledige bezetting bestaat uit Eddy Lammerding (slagwerk), Peter Uil (basgitaar), Jan Gerritsen (saxen) en André Smit (keyboard en leider van de band).

Datum: 24 februari 2013

Tijd: 15.00 uur

Locatie: Theater Podium Heino, Canadastraat 6 in Heino.

Kaartverkoop: bij de Smulbaai in Heino of via jazz@podiumheino.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.