bender bij podium heino

BENDER laat van zich horen. En hoe. Met mooie Nederlandstalige luisterliedjes die raken.

Op vrijdagavond 15 februari 2013 is de driemanformatie, die meer en meer op de Nationale radio te beluisteren is, te bewonderen bij Podium Heino in Heino. Mis het niet!

De liedjes van BENDER gaan over dingen waar we ons graag aan voorbij ‘haasten’, maar die, hoe hard je ook rent, eigenlijk niet te ontlopen zijn. Liedjes die raken en ontroeren, zoals ‘Morgenlicht’, een liedje geschreven uit bewondering voor iedereen die zich niet door angst laat inperken:

“daar, daar waar ik nog steeds aarzel, overdenk wat ik verliezen kan, hol jij,

zonder ook maar om te kijken, argeloos met open armen, het morgenlicht tegemoet”.

De bijna poëtische en melancholieke teksten van Bert Vissers (niet verwarren met de beroemde cabaretier) spelen een doorslaggevende rol in de muziek van BENDER. Vaak wordt bij het horen van de liedjes een link gelegd met grote namen als Bram Vermeulen, Herman van Veen en Stef Bos. Maar toch is BENDER vooral zichzelf. De karakteristieke, soms rauwe zang van voorman Vissers, en de chansonachtige melodielijnen en sobere arrangementen geven BENDER een eigentijds muzikaal gezicht. Voor de luisteraar is goed te horen dat arrangeur/gitarist Tom Bak en contrabassist Jos Caspers zich jarenlang hebben gewijd aan verschillende muziekstijlen, variërend van flamenco, latin, pop tot gipsyjazz.

Onlangs presenteerde BENDER het debuutalbum ‘Voor het te laat is’, dat door het publiek en de media met zeer veel lof is ontvangen. Het album is verrassend, subtiel, ‘anders’ en volgens kenner van het Nederlandstalige theaterlied Daan Bartels ‘fijn ouderwets’. De liedjes gaan ergens over, de muziek en melodieën zijn meeslepend en de cd is “mooi ingetogen geproduceerd”, zoals Erik Domburg Scipio van het muziektijdschrift Heaven in zijn recensie opmerkt. Norman van den Wildenberg van Maxazine sluit zijn recensie met het volgende af, “‘Voor het te laat is’ is die ene cd waarop je, je gevoel kan laten gaan. Diepzinnige teksten die nog zelfs twijfelen of ze vrolijk zijn of dramatisch, het is een kunst”. .

BENDER treedt op in het hele land, op uiteenlopende podia: soms in een klein knus theater, dan weer in een oud kerkje of een podium tussen dichters. De drie veertigers lijken met BENDER een nieuwe weg te zijn ingeslagen, waarbij de hang naar muzikale eenvoud en soberheid de boventoon voert. Een weg die, ook tot eigen enthousiasme, leidt tot groeiende populariteit en optredens.

Voor nieuws, bestellen debuutalbum ‘Voor het te laat is’, contact en info: staging2.bendermuziek.nl

Optreden BENDER Podium Heino

Vrijdag 15 februari 2013

Aanvang: 20:30

Entree: €9,-

Canadastraat 6, 8141 AC Heino

Tel. nr: 0642531789

Reserveren/info@podiumheino.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.