auto wassen juist in de winter

Autowas-Centrum Raalte is een professioneel autowas- en poetsbedrijf en is ook tijdens de vorst gewoon open. En dat is nodig ook, stelt Gerrit. “Ieder seizoen heeft op een andere manier invloed op de laklaag van een auto. Dat kan zand, modder, vliegen en vogelpoep, maar dus ook het strooizout op de wegen zijn. Om te voorkomen dat het zout de auto erg aantast, is goed wassen de oplossing. Hierdoor geef je roest veel minder kans en blijft de auto langer in goede staat.”

De wasstraat aan de Klipperweg 8 in Raalte is de enige in heel Salland met een kettingbaan. Deze heeft voor de klant een aantal voordelen ten opzichte van de veel geziene ‘rollover’. Als autobezitter heb je namelijk helemaal geen werk aan het wasproces. Na het voorwassen rijdt je de auto op de baan en vervolgens wordt deze geheel automatisch door de wasstraat ‘getrokken’. “Na vijf minuten staat de auto weer helemaal gewassen en gedroogd aan het eind en mocht je het zelf niet fijn vinden om in de auto te zitten tijdens de wasbeurt, dan nemen wij even plaats achter het stuur.” Doordat er meerdere auto’s tegelijk door de wasstraat kunnen, hoef je nooit lang te wachten. “Al staat het hier helemaal vol met bijvoorbeeld 15 auto’s, dan nog kun je na 20 minuten weer met een schone auto naar buiten.”

Om de auto goed te beschermen kun je de hem tijdens het wasproces voorzien van een waxlaag. Deze speciale autowax kan door verneveling in alle hoeken en gaten komen waar je met de hand niet bij kunt. “Door de waxlaag hecht de pekel zich minder makkelijk. Daarnaast gaat de wax ook langs de rubbers in de deuren, waardoor deze minder snel vastvriezen.”

Naast kwaliteit, denkt het autowascentrum ook aan het milieu. Zo wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van biologisch afbreekbaar wasmiddel, wordt het slib opgevangen en afgevoerd en wordt een groot deel van het water hergebruikt. “Bij ons duurste programma wordt zo’n 600 liter water gebruikt. Hiervan wordt ruim 500 liter – ongeveer 85% – hergebruikt.”

Sinds kort kan er ook met de bekende tankpassen worden betaald bij Autowas-Centrum Raalte.

Gerrit durft te stellen dat het Autowas-Centrum Raalte tot de top van Nederland behoort. “We leveren met vakkundig personeel gewoon altijd een goede kwaliteit. Wij hebben dan ook het Bovag-keurmerk, dat staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit en garantie. Dus ook in de winterperiode kunnen de mensen voor een schone auto bij ons terecht.” En dat alles binnen in een grote hal waar je tevens gratis kan stofzuigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.