atleten uit wijhe 1e en 2e op nk gewichtheffen

Twee atleten van gewichthefclub LEEF! Uit Wijhe werden eerste en tweede bij het NK gewichtheffen senioren in het Gelderse Oosterhout. Orla Donaghy werd tweede bij de vrouwen en Karen Tovmasjan won het goud bij de mannen.

De nog relatief onbekende Orla Donaghy liet ondanks haar zenuwen 48 kg trekken en 58kg stoten zien. Haar in totaal 106 kg was goed voor het zilver. De strijd was spannend. Ook Ilona van Vlaanderen van Waalsport trok 48 kg. Bij het stoten bracht ze het tot 63 kg, goed voor 111 kg totaal. Vanwege haar ruim 11 kilo hogere lichaamsgewicht ten opzichte van Donaghy had ze toch een lagere score dan Donaghy. Brons was er dus voor Van Vlaanderen.

Bij de heren won Karen Tovmasjan het goud. Tovmasjan is sinds het najaar terug van een lange schorsing maar laat zien niet stil te hebben gezeten. Met 153 kg trekken en 185 kg stoten kwam hij tot een totaal van maar liefst 338 kg.

Het jaar begint dus weer goed voor de jonge gewichthefclub uit Wijhe. Ondanks dat de club nog maar twee jaar geleden begonnen is, puilt de trofeekast al uit met prijzen. Eigenaar Herbert Stoffels en trainer Karen Tovmasjan hopen dat de sport in Nederland bekender wordt en er in de media meer aandacht aan de wedstrijden besteed zal worden. Ze vinden het jammer dat kranten vaak vol staan met wedstrijdverslagen over voetbal en handbal, terwijl gewichtheffen het vaak met een klein kopje moet doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.