Home / archiefcentraal / adviesbureau lobbert bestaat 10 jaar

adviesbureau lobbert bestaat 10 jaar

Niet dat het werk in loondienst saai was. Lobbert: “Ik heb alles gedaan: werkvoorbereiding, calculatie, inkoop en wat er maar bij kwam kijken. Ook overleg met cliënten en dat beviel me heel goed. Daardoor werd de wens om zelfstandig te gaan werken steeds sterker.” Hij noemt de persoonlijke benadering ook kenmerkend voor zijn werkwijze. “In de eerste offerte na een vrijblijvend gesprek, verwerk ik de wensen van de cliënt al zo veel en nauwkeurig mogelijk. Behalve een bouwtekening maak ik ook een technische omschrijving. Daarin worden al zoveel mogelijk details genoemd: welke materialen worden gebruikt en waar. Vroeger, in de tijd dat ik in loondienst werkte dus, gebeurde dat niet altijd. Maar juist op die manier voorkom je teleurstellingen.” Lobbert noemt zich ook dan ook een idealist: “Door op maat te tekenen in plaats van een brochure mee te geven, weet de klant dat er goed over nagedacht is en hij niet voor verrassingen komt te staan.”

Een waardevolle toevoeging is het tekenen in 3D, merkt hij. In het begin dat hij zelfstandig was, stond dat nog in de kinderschoenen. Maar sinds 2009 is Lobbert er volop mee bezig. “Met zo’n dieptetekening op de computer heb je een soort model. Mensen kunnen zich er dan veel beter een voorstelling van maken. Je kunt zelfs als het ware door je toekomstige woning of bedrijfspand heen wandelen.” Hij is gedreven maar blijft ook met de beide benen op de grond. “Een volgende stap zou kunnen zijn dat mensen er een videootje van mee krijgen. Daar wil ik eigenlijk wel naar toe, maar alles hoeft ook niet in één keer.”

Het meeste werk doet hij helemaal zelfstandig, maar voor sommige zaken kan hij niet zonder een specialist. Zoals voor een bodemonderzoek, asbestinventarisatie bij sloop en om vast te stellen hoe brandbaar een gebouw is. Daarbij heeft hij ook te maken met steeds complexer wordende regels, maar vervelend vindt hij dat niet.

Lobbert doet projecten voor zowel particulieren als bedrijven. Voorkeuren daarbij heeft hij niet. “Nee, dat maakt me helemaal niks uit. Bij alle projecten ben ik van begin tot eind betrokken en dat vind ik het mooist. Het moet wel heel extreem groot zijn, wil ik er niet aan beginnen. Maar in principe ga ik geen uitdaging uit de weg.”

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.