academy oost workshop online trends vol

Goed nieuws van Academy Oost. De benodigde vijftig seats om van start te gaan zijn ruimschoots ingenomen. “We verwachten veel mensen tijdens de eerste workshop van twintig, die er dit jaar over online marketing en communicatie gegeven gaan worden. We beginnen 25 februari in Deventer, daarna is het om en om in Deventer en Enschede. En we zijn nog op zoek naar partners en een geschikte locatie in Zwolle om het echt een Oost-Nederland happening te maken”, aldus initiatiefnemer Jaap Hof.

“Het mooie is dat de mensen, die nu al meedoen van hele diverse organisaties komen. Van multinationals tot eenmanszaken, van heel commercieel tot de zorgsector en overheidsorganisaties. Voor 595,- per jaar kunnen zij 22 keer kennis opdoen. En iedereen is dus welkom.”

Samen met Rudie Jansman en Kornelis Wetsema kwam Hof het idee voor Academy Oost tegen in Noord Nederland. ‘Daar was Academy Noord vanaf het begin een groot succes’ vertelt hij. ‘Het concept is simpel. Mensen die dagelijks actief zijn met online marketing in de breedste zin van het woord delen hun kennis met andere organisaties via20 workshops. De onderwerpen lopen uiteen van webshops, apps, social media, vindbaarheid tot mobiele communicatie. Zaken waar bijna iedere organisatie mee speelt of in ieder geval het idee van heeft dat ze er iets mee moet. Maar wat? Daar proberen wij een antwoord op te geven.‘

‘Het mooie is’, gaat Hof enthousiast verder, ‘dat naast zes bedrijven die hun kennis willen delen ook de gemeenten Enschede en Deventer, de Hogescholen Windesheim en Saxion en Universiteit Twente zijn aangehaakt als partner. Bovendien is Wegener mediapartner geworden. Gewoon omdat ze enthousiast zijn over het idee. De opleidingsinstituten doen dus niet mee om les te geven, maar juist om een platform te bieden aan studenten die direct met projecten aan de slag kunnen. Zo kunnen vragen van bedrijven en organisaties direct ook beantwoord worden.’

De eerste workshops wordt gegeven door Sonja van Breem en Erik Koorman van Multimove webworks. De belangrijkste online trends passeren de revu. Wat speelt er allemaal en waar moeten we rekening mee houden? ‘Het wordt sowieso een happening, want de gemeente Deventer heeft haar Raadszaal in het monumentale Stadhuis ter beschikking gesteld.

Naast de twintig workshops komen er ieder jaar ook twee complete dagcongressen. Hier treden nationale topsprekers op, maar worden ook praktische cases behandeld. Het eerste congres vindt op 28 mei in de Deventer Schouwburg plaats. Het programma is al bijna rond. En wat je in Noord Nederland ziet is dat er een complete nieuw netwerk ontstaat. Alleen dat kan de moeite al waard zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.