winterwandeling door ivn en laarman

Traditioneel wordt rond de jaarwisseling een winterwandeling uitgezet door IVN Raalte vanuit Museum De Laarman in Luttenberg. De wandelingen zijn ook geschikt voor Nordic Walkers.

Voor de zeventiende keer wordt door IVN en het museum samengewerkt om de deelnemers een mooie wandeltocht aan te bieden en voor een goede start en ontvangst te zorgen. Ook de

geopende kaarsenmakerij en smederij worden in het geheel betrokken. Als datum is gekozen voor 6 januari. Het thema voor deze wandeling is vergezichten.

Voor degenen die graag een flinke wandeling maken is een route uitgezet van ongeveer 13 of 17 kilometer. Deze afwisselende route loopt door een natuurgebied, over schouwpaden langs watergangen, over smalle wegen en zandpaden.

Voor wie er even tussenuit wil, of met kinderen of een groep wil wandelen, kan de korte route ongeveer 6,5 of 9 km een aanrader zijn. Ook deze route is erg afwisselend.

In alle routebeschrijvingen zijn natuur- en omgevingswetenswaardigheden vermeld. Voor alle wandelaars zijn onderweg op een aardige locatie de vrijwilligers van de Laarman aanwezig om chocolademelk of koffie in te schenken. Bij terugkomst kunnen kinderen zelf knollen trekken voor hun konijn, cavia, geit of pony. Volwassenen kunnen de knollen gebruiken voor een soep, recepten hiervoor zijn verkrijgbaar in De Laarman.

Tussen 10.00 uur en 14.00 uur is het mogelijk te starten vanaf de Laarman, Butzelaarstraat 60 in Luttenberg. Voor de routebeschrijvingen inclusief een consumptie onderweg wordt voor volwassenen een vergoeding van 4 euro (voor kinderen van 2 euro) gevraagd.

Na afloop van de wandeling kunt u in het museum en kaarsenmakerij bij “De Laarman” genieten van een kop erwtensoep of een drankje. Bovendien is het de laatste dag van de exposities ‘Waarom mensen geen eikels eten’ en ‘Poëziealbums uit vervlogen tijden’.

Weer of geen weer: De wandeling gaat door.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.