voorbeschouwing rijnsburgse boys tegen hhc

De bal gaat weer rollen, na een korte onderbreking halverwege de competitie. De hervatting van de competitie begint met de inhaalwedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en HHC Hardenberg. Oorspronkelijk was deze wedstrijd vastgesteld voor 15 december, maar werd toen om zeer begrijpelijke redenen uitgesteld. In de tussenliggende periode is er heel wat gebeurd. HHC Hardenberg maakte furore in de zaal door het PWZ toernooi winnend af te sluiten en Rijnsburgse Boys kwam nog daadwerkelijk binnen de lijnen in de KNVB Bekerwedstrijd tegen PSV.

Maar de meeste aandacht ging toch uit naar het respect in het voetbal, of juist het ontbreken van respect. Naar aanleiding van de trieste gebeurtenis bij Buitenboys – Nieuw Sloten kwam een discussie op gang over het toenemende geweld in de voetbalwereld. “Zonder respect geen voetbal” , bedacht de KNVB om de een halt toe te roepen aan zowel verbale als ook fysieke bedreiging aan het adres van de arbitrage. Maar omdat voetbal toch vooral ook emotie is, zijn sommige reacties wel te begrijpen. Regels waren er wel, maar de grens werd steeds opgeschoven. Daar is nu een eind aangekomen. Het is te hopen dat scheidsrechters spoedig een balans weten te vinden in de handhaving van de regels en niet de emotie totaal uitbannen. De spelers van Rijnsburgse Boys en HHC Hardenberg scoren hoog in het kaartenklassement en vele kaarten waren totaal overbodig. Bezinning is dan ook op zijn plaats. Vanaf nu is de aanvoerder het enige aanspreekpunt bij meningsverschillen over de arbitrage.

Dan de wedstrijd. Beide ploegen verkozen warme oorden om zich voor te bereiden op de hervatting van de competitie. Ook speelden ze een oefenwedstrijd, Rijnsburgse Boys versloeg ADO’20 met 5-0 en HHC Hardenberg verloor nipt van NEC (1-0).Tijdens deze trainingskampen zal ook wel een evaluatie plaats gevonden hebben over de competitie tot nu toe. Wat ging er goed en wat kan nog beter. Hoe kunnen we de competitie een beter vervolg geven, of hoe kunnen we de positie handhaven. Vooraf was Rijnsburgse Boys toch als favoriet betiteld, maar de Uien maken de reputatie nog niet waar. Al maandenlang bivakkeert de ploeg in de middenmoot en behaalt wisselende resultaten. Ook daar snakt men naar een serie overwinningen om de positie te verbeteren. En hoe kan dat beter gestalte worden gegeven dan met een overwinning op de koploper.

In de openingswedstrijd van deze competitie won HHC Hardenberg van Rijnsburgse Boys. Was deze overwinning al een voorteken van de huidige krachtsverhoudingen in de topklasse? HHC Hardenberg heeft alle reden om tevreden te zijn over de resultaten tot nu toe. Maar deze competitie laat ook zien dat er meerdere gegadigden zijn voor de eerste plek. Regelmatig wisselt de ranglijst van koploper en dat belooft een spannend verloop van de competitie.

De wedstrijd op sportpark “de Middelmors” begint om 14.30 u.

Henk Zweers

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.