vitale breidt haar dienstverlening uit

Barbara Morrenhof begon dit jaar met haar bedrijf Vitalé en vindt het tijd om in 2013 een nieuwe stap te zetten. Zij coacht mensen die graag willen afvallen of aankomen of mensen die voor hun gezondheid wat meer moeten bewegen. Vanaf januari gaat zij ook kinderen begeleiden.

Volgens Morrenhof gaan mensen steeds meer inzien dat een gezonde leefstijl helpt om chronische ziekten als diabetes mellitus en hart- en vaataandoeningen te voorkomen. Maar het helpt je ook om je gewoon weer wat fitter en energieker te voelen, is haar ervaring.

De noodzaak om kinderen te begeleiden is naar haar mening groot, omdat één op de zeven kinderen tussen de vier en twaalf jaar te dik is of daar dicht tegen aan zit. En dat aantal groeit alleen maar de komende jaren.

Een dieet is volgens haar funest voor opgroeiende kinderen, omdat ook een kind met overgewicht veel gezonde voedingsstoffen nodig heeft en die binnenkrijgt door goed en gezond te eten en niet door te lijnen. Dat levert alleen maar tekorten aan voedingsstoffen op en veroorzaakt het beruchte jojo-effect. Het maakt pubers ook nog eens vatbaar voor extreme lijn-varianten.

Daarom vind Morrenhof het belangrijk om kinderen, maar ook ouders, om op een speelse en vrolijke manier naar een gezond gewicht te groeien. Samen met hen stelt zij haalbare doelen op, wil zij leren dat gezond eten lekker is en dat je van sport en spel vanzelf goede zin krijgt.

De begeleiding via Vitalé kan zonder of met verwijzing van de huisarts en wordt in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraar.

Informatie aanvragen of een afspraak maken kan per mail via info@vitaleheino.nl of telefonisch via nummer 0572-366764.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.