verwennerij 10000e bezoeker hoftheater

Kamperman is de regelaar van een groep van vier oude schoolvrienden die regelmatig het theater bezoekt. “Ik ben een liefhebber van het werk van dichter Nico Dijkshoorn en wilde daarom graag naar zijn voorstelling ‘Matennaaiers’. In ons ‘eigen’ theater in Lochem is die voorstelling niet te zien. Dan is Raalte voor ons het dichtste bij”, verklaart de bezoeker uit Ruurlo.

Toen hij de vier kaartjes voor deze voorstelling bestelde, kreeg hij te horen dat tussen zijn reeks het tienduizendste kaartje van dit HOFtheaterseizoen zit. “Ik mocht daarom gratis een voorstelling naar keuze uitzoeken”, vertelt Kamperman. Zo kwam het dat hij zaterdagavond één van de tachtig bezoekers was van de voorstelling Sterke Verhalen van Rob Kamphues in het HOFtheater. Bovendien werd hij verwend met hapjes en drankjes voor aanvang, in de pauze en na afloop van de voorstelling.

Het was niet het eerste bezoek van Kamperman en zijn vrienden aan het HOFtheater. “Twintig jaar geleden, toen dichter Jules Deelder hier speelde, waren we er ook. Toen was alles nog zoals het was, inclusief Franciscushof. Nu werkt het theater aan grootscheepse nieuwbouw. Toch goed dat je als bezoeker nog steeds gastvrij wordt ontvangen”, merkt Kamperman op.

De vriendengroep gaat gemiddeld vijf tot zes keer in het seizoen een avondje uit. “Eigenlijk te weinig”, vindt Kamperman. “Theater verdiept en verrijkt: maatschappelijke ontwikkelingen worden beschouwd en er wordt je af en toe eens een spiegel voorgehouden. En nergens anders dan in het theater kun je nog flink lachen.”

Directeur Jos van den Born van het HOFtheater is tevreden over de belangstelling voor de voorstellingen in het HOFtheater in dit seizoen: “We hadden een uitstekende voorverkoop met vooral natuurlijk veel belangstelling voor de dialectvoorstellingen als Helligen Hendrik en Boer’n Leu. Maar ook andere bekende namen als Daniel Lohues en Pater Moeskroen waren snel uitverkocht. Gelukkig worden er ook nu nog iedere week veel kaarten verkocht. Ondanks dat we volop in de ver/nieuwbouw zitten en we de mensen in een tent moeten ontvangen. Daar zijn we zeer tevreden over en we zullen dan ook wel op een gemiddelde bezetting van ruim 60% uitkomen, overeenkomstig onze prognose. We zijn blij dat de mensen ons gevarieerde programma en de gastvrijheid van onze vrijwilligers zo weten te waarderen”.

Kaarten voor voorstellingen in het HOFtheater bestellen kan via de Bibliotheek Raalte (0572-363637) of via staging2.hofinsalland.nl waar u zelf uw stoel kunt kiezen en thuis uw e-ticket uit kunt printen. Indien er op de avond / middag van de voorstelling nog kaarten zijn, kunnen die vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstelling ook aan de kassa van het HOFtheater worden gekocht (alleen contante betaling of incasso mogelijk).

Meer informatie over voorstellingen staat op staging2.hofinsalland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.