vertraging door winterweer

Zodra er door weersomstandigheden vertragingen in het Openbaar Vervoer ontstaan, beginnen uit alle hoeken en gaten de critici te verkondigen hoe het anders moet. Maar de bus rijdt natuurlijk niet voor niets stapvoets. Wie de buschauffeur van bus 165 naar de situatie vraagt, krijgt een duidelijk antwoord: “Veiligheid gaat voor snelheid. Natuurlijk wil ik de passagiers op tijd af kunnen zetten, maar ook graag in goede toestand. Als buschauffeur moet je constant afremmen, met deze omstandigheden kan je dan gewoon niet op de normale snelheid rijden.”

Ook bus 165 in de tegengestelde richting (Raalte – Deventer) kampte met de nodige vertraging. Om 9.00 uur kruisten de bussen namelijk op het gebruikelijke punt in Wesepe, wat duidt op een gelijksoortige vertraging bij de bus vanuit Raalte.