vermiste personen vaak dichtbij huis gevonden

Dat vermiste personen regelmatig dichtbij hun woonadres opduiken, ondervond wijkagent Dolfien Posthoorn in het werkgebied Olst-Wijhe onlangs. Een 19-jarige vrouw met een verstandelijke handicap werd donderdagmiddag 3 januari als vermist opgegeven uit een tehuis in Elshof. Rond twaalf uur ’s middags was ze verdwenen en ondanks dat de begeleiders overal al hadden gekeken in en rond de woning, was er geen spoor van haar te bekennen. Er werd een grote zoekactie opgezet, maar de vrouw werd uiteindelijk vlakbij haar woning gevonden. “Hou er dus altijd rekening mee dat vermiste personen dus helemaal niet zover weg hoeven te zijn”, luidt de tip van de wijkagent.

Omdat de vermiste vrouw aan epilepsie lijdt en medicatie nodig had, vreesde men het ergste. Via Burgernet werden inwoners van Olst-Wijhe opgeroepen om uit te kijken naar de vrouw. De politie zette vanuit het bureau Raalte een opsporingsplan in werking. Zo werd op de landkaart bekeken wie welke gebieden ging uitkammen. Jachtopzichters werden gealarmeerd om in de uiterwaarden te zoeken en bikers van de politie gingen op pad. Dolfien Posthoorn: “Meteen na de melding zijn twee collega’s naar het huis gegaan. Daar hebben we duidelijk gemaakt dat we eerst in en rond de woning gingen zoeken.” De begeleiders lieten weten dat ze dat al hadden gedaan. “Wij als politie kijken met andere ogen, wij zitten zelf niet met de emotie die de betrokkenen wel hebben. De politie kijkt op plekken waar anderen misschien niet direct aan denken. Zo hebben we ooit eens een weggelopen puber gevonden die zich had verstopt achter de schuine wand van een zolder. Niemand had daar nog gekeken”, zegt Dolfien Posthoorn.

De wijkagent deed ook een aantal tweets via haar account @wa_OlstWijhe01 de deur uit om de inwoners te attenderen op de vermissing. Ook werd het signalement van de jonge vrouw daarin vermeld. Uiteindelijk werd de vrouw rond drie uur aangetroffen. “Ze was onwel geworden in een schuur met motoren achter het huis. Ze was tussen de motoren gevallen en niet goed zichtbaar. Ze is in onderkoelde toestand overgebracht naar een ziekenhuis”, vertelt Dolfien Posthoorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.