verbreding n35 verder weg dan ooit

Volgens Kamerlid Eddy van Hijum breekt minister Schultz met bestuurlijke afspraken en laat zij wederom blijken geen oog te hebben voor regionale bereikbaarheid. “Dit is een dreun voor de regio”, stelt Van Hijum. “Het kabinet toont zich een onbetrouwbare partner”.

De CDA’er wijst er op dat de totale bezuiniging van 6,4 miljard euro voor een belangrijk deel voortvloeit uit de politieke problemen tussen VVD en PvdA rond de inkomensafhankelijke zorgpremie en niet bijdraagt aan een lager begrotingstekort. “Sterker nog, het is zeer slecht voor de economie en de werkgelegenheid in de bouw”.

Van Hijum roept overheden en het bedrijfsleven in Oost-Nederland op het er niet bij te laten zitten en in verzet te komen. “De afgelopen jaren hebben we stap voor stap vooruitgang geboekt en concrete afspraken gemaakt over verbreding van de N35. Nu gaan we weer terug naar af. Dit is echt onacceptabel”.

Van Hijum rekent op steun van de VVD, die in de Tweede Kamer onlangs stelde dat de N35 uitgezonderd moet worden van de bezuinigingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.