twijfelende tijdverklikker bij kruispunt bos

De tijdverklikker bij kruispunt Bos heeft een probleempje. Waar zo’n cirkel met steeds meer uitgaande lampjes bedoeld is om de tijd aan te geven die de fietser nog moet wachten op groen licht, heeft het apparaatje bij het kruispunt wat last van twijfels. Een kwart uit, alles aan, voor de helft uit, driekwart aan, alles uit en dan tóch maar weer voor een kwart aan. Geen pijl op te trekken dus. Niet alleen irritant, maar ook gevaarlijk. Kijk maar eens naar het filmpje en bedenk voor jezelf wanneer jij zou gaan oversteken.

Aangezien de voorspellende lampjes al aardig ingeburgerd zijn bij fietsend Nederland, beginnen de meeste fietsers al aan de oversteek als er nog slechts een paar – laten we zeggen twee of drie – lampjes branden. Bij een goedwerkende teller is dat geen punt, dan zit je op het moment dat het groen wordt met je voorwiel op de scheidslijn van fietspad en autoweg. Maar bij de dwalende teller op kruispunt Bos hoef je dit niet te proberen, want de lampjes kunnen zo maar weer gaan branden als je denkt over te mogen steken.

Natuurlijk mag je pas écht oversteken als het groene licht gaat branden, maar als er dan toch zo nodig een tijdverklikker moet staan, laat deze de veiligheid van verkeerssituatie wel ten goede komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.