topdag spoor schiet in verkeerde keelgat

“Ik trein al jaren naar Twente. Politiek Raalte toonde geen interesse in spoorknip. Nu opening nabij is ineens wel,” verzucht Johan Kiekebosch op Twitter. “Voor Twentereizend Raalte is ’t wrang dat hun burgervader nu pas PR-oog voor treinknip heeft. Uw steun was 3,5 jaar lang welkom,” zo richt hij zich tot Piet Zoon.

Ook @Braackie mengt zich in de discussie: “Het is jammer dat uw ambtenaren hebben nagelaten mee te denken met de treinreizigers uit Raalte.” De burgemeester reageert daarop met de vraag wat de gemeente had moeten doen. @Braackie suggereert een aantal zaken. Zo had de gemeente volgens hem de nek uit moeten steken bij de provincie, actiever moeten handelen in plaats van passief en hadden ambtenaren vragen van reizigers moeten beantwoorden. “Gratis met lijn 165 naar Deventer zodat er iig wat comfort is?” voegt hij als laatste suggestie toe.

De burgemeester reageert daar weer op met: “Openbaar vervoer is niet gratis en, zoals gezegd, daar gaat de gemeente niet over. Dat aanbod kan dus niet worden gedaan.” Dat komt de burgervader op een lik onder uit de pan te staan: “Wist u dat Nijverdal West is bedacht toen Raalte aangaf geen bussen tussen Raalte en Nijverdal te willen?” Ook Huib Rietveld vindt het antwoord van Zoon niet voldoende: “Te gemakkelijk. Gemeenten kunnen wel degelijk inbreng hebben in treinvervangend busvervoer.” De opmerking van Zoon dat het soms even duurt voor iets beter wordt, schiet ook in het verkeerde keelgat: “Wat worden de treinreizigers er dan beter van? Voor hen is alles straks als eerst.”

Op onze site komt het Zoon ook op kritiek te staan: “Ja, hebben ze er vier jaar geen moer aan gedaan de dienstregeling aan te passen, is er politiek geen enkele actie geweest om de NS te bewegen te doen wat ze moest (en kon) doen, en dan nu een topdag? Ik zou zeggen: geef er geen cent te veel aan uit. Maar ga wel op 1 april open, zoals beloofd,” reageert Harrie.

“NS en de politiek hebben de reizigers vaak letterlijk en figuurlijk in de kou laten staan deze afgelopen jaren. Mijn man en zijn medereizigers, die vanaf het begin iedere dag te maken gehad hebben met de overlast op dit traject, kijken maar naar één ding uit namelijk: een optimale treinverninding tussen Zwolle en Enschede. Op een ‘feestje’ zitten zij écht niet te wachten. Dus voor wie is zo’n feestje dan eigenlijk bedoeld?”vraag Marjan zich af.

Niet iedereen vindt de plannen van de burgervader trouwens slecht. Dick laat in een reactie op onze site weten: “Juist het einde aan een paar jaar vertragingsellende lijkt me reden om een – bescheiden- feestje te houden; juist voor al die reizigers die er zoveel moeite mee hadden, en voor alle anderen die de voordelen van een treinverbinding nog niet kennen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.