spoor zwolle enschede verdient topdag

De dag van de heropening van het spoor tussen Zwolle en Enschede moet een topdag worden. Dat vindt burgemeester Piet Zoon van Raalte. De spoorverbinding is door de werkzaamheden bij Nijverdal al enkele jaren opgebroken, waardoor reizigers tussen Salland en Twente moeten overstappen. Naar verwachting wordt de herstelde verbinding in april of mei opgeleverd.

“Als je zag wat er bij de opening van de Hanzelijn gebeurde, dat was prachtig! Mensen konden een dag gratis met de nieuwe lijn reizen,” aldus de burgemeester. “Uit Lelystad gingen ze naar Kampen, mensen uit Dronten gingen naar Zwolle. Ik sprak ondernemers in Zwolle en die spraken echt van een topdag.”

En datzelfde ziet Zoon ook zitten bij de lijn tussen Zwolle en Enschede. “Als goedmakertje voor de overlast door de werkzaamheden. Laat inwoners van Enschede naar Heino gaan, naar ’t Nijenhuis. Vervolgens kunnen ze bijvoorbeeld een speciaal arrangement bij een Heinose horecaondernemer gebruiken.” Op die manier valt er volgens de burgervader hartstikke mooi ‘traffic’ te organiseren die promotietechnisch te gebruiken is.

Ook ziet Zoon op die dag een rol voor bestuurders weggelegd. “Uit Enschede en Zwolle vertrekken de portefeuillehouders naar het middelpunt van de lijn, dat zou Raalte kunnen zijn. Daar voeren ze vervolgens een intensief gesprek met de minister over versnelde de aanleg van het restant van de N35.”

Zoon zegt overigens dat hij niet als kartrekker wil fungeren. “Ik leg het terug bij de marketingpartners. Ik hoop dat ze het oppakken naar het concept van de Hanzespoorlijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.