sneeuwbouwen verplaatst naar zaterdag

De wedstrijd ‘Welk dorp maakt het grootste sneeuwbouwwerk van Salland?’ is in Luttenberg verplaatst naar zaterdagmiddag. Dat met het oog op de weersvoorspelling. Aanvang van het bouwen is om 14.00 uur.

Het was zo maar een ideetje dat dinsdag opborrelde in het hoofd van Jan te Wierike, de uitbater van Café de Schoenmaker in Luttenberg: met zoveel mogelijk dorpsgenoten een grote sneeuwsculptuur bouwen in het Kerkenlaentie, de kerkweide van Luttenberg. Zondag 27 januari gaat het, als de sneeuw tenminste blijft liggen, gebeuren. Inmiddels is het ideetje al leuk uit de hand aan het lopen. Want Jan heeft andere horecaondernemers uit de regio uitgedaagd hetzelfde te doen. Een spontane wedstrijd met als insteek: ‘Welk dorp maakt het grootste sneeuwbouwwerk van Salland?’

Ook in Broekland bestaan plannen om de strijd aan te gaan. Daar wordt zaterdagmiddag voor de Hoppe meegedaan met de wedstrijd. Aanvang is daar om 15.00 uur.

In Luttenberg heeft Loonbedrijf Grefelman toegezegd alle sneeuw die er op het landje ligt op een grote hoop te zullen schuiven. Mocht er extra sneeuw nodig zijn, kan dat volgens Jan ook geregeld worden. Alle Luttenbergers, jong en oud, zijn vanaf 14.00 uur welkom op het Kerkenlaentie. Met wat machinale assistentie moet de hoop heel hoog kunnen worden. “Als iedereen een schep meeneemt, komen we vast een heel end.” De bouwers krijgen allemaal een gratis kom snert aangeboden door Grefelman en De Schoenmaker.

Ook een poging wagen in je eigen dorp? Geen enkel probleem. Wel de vraag om vooraf even contact op te nemen met Café de Schoenmaker, tel: 0572-301219 (ivm afstemming).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.