smeekens stelt teleur op eerste 1000 meter

De Raalter topschaatser Jan Smeekens heeft zaterdag de eerste 1000 meter van het NK Sprint met een teleurstellend resultaat afgesloten. Smeekens werd elfde en moest meer dan 2 seconden toegeven op Stefan Groothuis die de afstand won.

Smeekens begon veelbelovend aan zijn tweede race van de dag. Hij opende zijn race supersnel door de eerste 200 meter in 16,38 seconden af te leggen. Ook zijn eerste ronde liep nog prima, maar de laatste ronde was er één teveel. Smeekens moest zich door de laatste bocht werken en leverde zienderogen snelheid in. Hij sloot zijn race in 1.12:26 af.

Eerder op de dag pakte de 25-jarige Raaltenaar de tweede plek op de 500 meter. Door Smeekens zo veel tijd toegaf op zijn concurrenten keldert hij in het algemeen klassement. Hij staat nu zevende. Om nog in de buurt van het podium te komen, moet hij zondag meer dan driekwart seconde goedmaken op zijn concurrenten. Dat lijkt schier onmogelijk.

Als Smeekens niet in de top vier van het klassement eindigt, wordt hij niet toegelaten tot het WK Sprint.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.