smeekens rijdt nr uit de boeken 3432

Jan Smeekens heeft tijdens de races voor de World Cup in Calgary zijn eigen Nederlands record op de 500 meter uit de boeken gereden. Hij won het goud in een tijd van 34,32. Daarmee bleef hij de Fin Pekka Koskela 0,04 seconde voor.

Smeekens: “Het voelde supergoed, ik reed twee goede bochten. Daarna viel ik iets voor over, maar dat was net geen probleem. Het was een goede race, geen perfecte race. Je wilt altijd harder, maar 34,32 is een supertijd. Zeker hier in Calgary. Alle concurrenten zijn hier, het niveau is hoog, dan word je met een enkel foutje afgestraft. Och, als je je de kop maar niet gek laat maken.” Smeekens tot slot: “34,32, dan sta je in een mooi rijtje….” En inderdaad, er is in de geschiedenis maar twintig keer harder gereden dan de tijd die Smeekens in Calgary neerzette.

In het wereldbekerklassement blijf Smeekens dankzij zijn zege de nummer één met 530 punten. Joji Kato uit Japan volgt met 446 punten op de tweede plaats. Michel Mulder staat voorlopig derde met 328 punten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.