schrappen jeugdsportsubsidie moet van tafel

entekas oplevert. “De meeste handbal-, voetbal-, tennis-, en gymnastiekverenigingen worden hierdoor gevoelig getroffen. Sommigen van hen waren recent nog niet eens geïnformeerd,” aldus de VVD.

“Dit is echt ongehoord. Het afgelopen voorjaar hebben meerdere sportclubs aangegeven bereid te zijn constructief mee te denken. Zelf hebben we voorgesteld een Sportraad in het leven te roepen, zodat de sportclubs kunnen meepraten over het sportbeleid. We zijn nu een half jaar verder, en wat blijkt: er is niets gedaan met deze bereidheid van de sportclubs. Het koele feit is dat meerdere sportclubs straks geconfronteerd worden met een gat in hun begroting van enkele duizenden euro’s. Dit kán gewoon niet!”, aldus Ben Nijboer, die vindt dat het voorstel van tafel moet. “Wat ons betreft komt die Sportraad er nu snel mogelijk. Het moet afgelopen zijn dat de sportclubs telkens worden verrast met nieuw beleid”.

Zeker ook voor de Heinose sportclubs pakt het voorstel pijnlijk uit. Nog niet lang geleden zijn de huurtarieven van sporthal Hoogerheyne versneld omhoog gegaan.

Nijboer is met stomheid geslagen over de essentie van het rapport waarin wordt voorgesteld om het gemeentelijke sportbedrijf als geheel te verzelfstandigen. Nijboer: “Wat we vorig jaar al gezegd hebben, wordt nu klip-en-klaar bevestigd: niet De Tippe is het probleem, maar Tijenraan. En niet de sportaccommodaties zijn het probleem, maar het management. Er is teveel overhead, te duur personeel, er wordt niet efficiënt gewerkt, er is gesjoemeld met informatie. We hadden al zo onze twijfels, maar dit overtreft alles: het sportbedrijf is doodziek. Het voorstel van vorig jaar april om De Tippe af te stoten komt nu in een zeer bedenkelijk daglicht te staan! Wat ons betreft heeft het college de komende week iets uit te leggen… ”.

Het voorstel om het hele Raalter sportbedrijf te verzelfstandigen, en de jeugdsportsubsidies te schrappen wordt maandagavond besproken tijdens de raadspleinsessie. Aanvang om 19.30 uur in het gemeentehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.