salvora dames 1 wint bsv uit beekbergen

De dames van Salvora hebben dit weekend met 3-1 gewonnen van BSV uit Beekbergen. Paulien Gerdes leverde een verslag aan van de eerste wedstrijd van dit jaar.

De tweede competitiehelft is van start gegaan. Afgelopen zaterdag speelde Salvora DS1 weer een wedstrijd in het nieuwe jaar. BSV DS1 uit Beekbergen was de tegenstander. In Beekbergen verloren we vrij kansloos van dit team dat verdedigend bijna alles van de grond haalde en aanvallend ook flink stond te knallen.

Nadat wij stipt om 17.00 uur in de spelzaal gingen warmlopen, was er nog geen spoor van BSV te bekennen. Alleen de trainer van BSV was mooi op tijd aanwezig. Toen wij al lang en breed met de bal aan het inspelen waren, kwam ook BSV de zaal binnen.

Na twee prima opslagen van de jeugdspeelsters van de week, mochten wij het als DS1 zelf gaan doen. We begonnen geweldig aan de eerste set: we speelden zoals in het boekje staat beschreven: pass, set-up, aanval. Al snel stond er een 12-3 op het scorebord in ons voordeel. We stonden lekker te serveren, de aanval ging goed en verdedigend stonden we op de goede plek en BSV kwam er niet aan te pas. We speelden de set op een prima manier uit en met 25-16 was het eerste punt in deze wedstrijd voor Salvora.

Op naar de tweede set, vasthouden het niveau en vooral lekker enthousiast blijven! Dat deden we dan ook: prima volleybalspel waar iedereen haar punten meepakte, zij het met de serve of de aanval of de pass. Ook in deze set kwam BSV er niet echt aan te pas: wij konden maar blijven scoren met aanvallen of prikballen. Ook de tweede set was voor Salvora.

De welbekende, super belangrijke derde set was aangebroken. Na wat slordigheden van ons in het begin kon BSV toch de voorsprong pakken en leken zij even in het spel te komen. Als team wisten we de rust weer te pakken en na enkele mooie rally’s stonden we gewoon weer op gelijke hoogte met BSV. Daarna pakten wij het goede spel weer op en wisten de set met 25-18 te winnen.

De vierde set was een groot verschil met de vorige sets. We speelden onrustig, mede doordat BSV weer in het spel kwam. We werkten wel goed voor alle ballen, maar BSV leek zowel aanvallend als verdedigend meer punten te pakken. Na een spannend einde moesten we de laatste set toch laten gaan. BSV won die laatste set met 23-25.

Al met al hebben we een prima wedstrijd gespeeld. Na de verloren wedstrijd in Beekbergen hebben we de eindstand dit keer omgedraaid: 3-1 voor Salvora. Op naar de volgende wedstrijd, weer thuis in Tijenraan. WSV is dan de tegenstander. De wedstrijd in Apeldoorn was niet al te best en dat gaan we a.s. zaterdag in Raalte rechtzetten. Publiek is van harte welkom op de tribune in spelzaal Tijenraan te Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.