raalter railbikkels doen opnieuw de homeride

De Railbikkels gaan opnieuw de uitdaging aan: op zaterdag 15 en zondag 16 juni fietsen de heren de derde editie van de HomeRide, een wielertocht van vijfhonderd kilometer langs acht Ronald McDonald Huizen en Ronald McDonald Vakantielocaties. Ook dit jaar gaan de Raaltenaren Engbert de Haan, Bert Esselink en Hans van Dartel weer mee. In zes etappes fiets het team de route van Groningen naar Maastricht in 24 uur. De HomeRide is een non-stop fietstocht. Je fietst in een team; als Full Rider of in estafettevorm. Er rijden altijd minimaal twee fietsers per team.

Naast de lange afstand is het een extra uitdaging dat er ’s nachts door wordt gefietst. Onderweg zijn er meerdere checkpoints waar het team de etappes laat afstempelen en de estafetterenners kunnen wisselen. Dat zijn ook de aangewezen plaatsen om even uit te rusten, bij te tanken of je te laten masseren. Op de checkpoints is altijd iets te eten: een pasta maaltijd, ontbijt, fruit, soep, pannenkoeken of andere welkome snacks.

Team de Railbikkels bestaat dit jaar uit zestien personen: tien fietsers, een teamcaptain en vijf begeleiders. Voor het overgrote deel zijn dat medewerkers van Railinfra Opleidingen in Amersfoort. Onder hen ook Engbert de Haan en Bert Esselink. Berts buurman Hans van Dartel versterkt het team. Het zijn goedwillende amateurs die graag op de fiets zitten. Bovendien weerhouden Engberts’ COPD en Berts’ Osteoporose het tweetal er niet van om het dit jaar weer te doen. Het Raalter drietal is inmiddels weer druk aan het trainen. “We maken de nodige fietskilometers en spinnen daarnaast in de avonduren bij Lifestyle Centre Raalte”, vertelt Engbert. “Dat spinnen gebeurt overigens geheel kosteloos, waarvoor wij Lifestyle Centre Raalte zeer dankbaar zijn”.

De HomeRide is een sponsorrit, om mee te mogen doen moet elk team minimaal 7000 euro inleggen. Alle opbrengsten van HomeRide komen ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Het geld is nodig om de exploitatie van alle bestaande Ronald McDonald Huizen te kunnen betalen, verbouwingen en renovaties te kunnen bekostigen en nieuwe huizen te kunnen openen. De opbrengst van de HomeRide geeft onder meer ruim vierduizend gezinnen per jaar een thuis ver van huis dicht bij hun zieke kind.

De Homeride start zaterdag 15 juni om 15.00 uur bij het Ronald McDonald huis in Groningen. De teams moeten vervolgens in 24 uur tijd een tocht maken langs de Ronald McDonald huizen in Leeuwarden, Amsterdam (2x), Utrecht, Veldhoven en Valkenburg om de volgende dag voor 15.00 uur te eindigen bij het Ronald McDonald huis in Maastricht. Ook wielrenner Michael Boogerd verleent weer zijn medewerking aan de tocht. Voor de start zal hij de gele trui uitreiken aan het team dat de meeste fondsen heeft geworven, maar Boogerd zal de tocht vervolgens ook rijden. Hij zei vorig jaar: ‘Ik heb nog nooit zo’n zware tocht volbracht’. Boogerd reed de volledige vijfhonderd kilometer.

Voor meer informatie zie staging2.railbikkels.nl , staging2.engbert.nl en/of staging2.homeride.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.