pvda raalte pilot glasvezel platteland

Vorige week maakte Ommen bekend samen te gaan werken met gemeenten in het Vechtdal. Samen willen ze een pilot voor de provincie worden. Arie van der Wilt van de Raalter PvdA wil onderzocht hebben of Raalte aan kan sluiten. En anders moet Raalte samenwerking met Olst-Wijhe en Deventer onderzoeken.

Van der Wilt: “Breedband wordt niet als een openbare nutsvoorziening beschouwd, waardoor er voor gemeenten weinig mogelijkheden zijn om de aanleg en exploitatie van zo’n netwerk te regelen. Waar het in de kernen, met een grotere dichtheid van aansluitingen, aantrekkelijk is voor bedrijven om te investeren in aansluitingen, gaat die marktwerking in het buitengebied niet op. Er is wel behoefte, maar vanwege de kosten kan er geen sluitende business-case worden gevonden.” In Overijssels gaat het dan om 38.000 huishoudens, 2000 bedrijven in het buitengebied en 150 bedrijventerreinen.

Burgemeester Ahne van Ommen zegt over die behoefte dat op het platteland bedrijven meer en meer afhankelijk van internet zijn. Het is van belang voor de leefbaarheid van het buitengebied. Van der Wilt: “Glasvezel in het buitengebied is ook van groot belang voor de aanwezige bedrijven, die voor hun contacten met leveranciers, aansturing van machines, contacten met klanten en degelijke afhankelijk zijn van goede en snelle internetverbindingen.”

De Raalter PvdA: “Het Vechtdal start een pilotproject om, samen met de provincie, verenigingen van plaatselijk belang en ondernemersverenigingen, een organisatie op te zetten die de realisatie van glasvezel in het buitengebied mogelijk maakt.” De PvdA wil op dat initiatief inspelen. Of meedoen, of zelf iets starten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.